Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtaja erosi

Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtaja erosi

Valentin Balahnitshev on eronnut Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi.

Balahnitshev kertoi uutistoimisto APP:lle eronsa syyksi, että hän oli ”epäonnistunut maansa doping-ongelman vastaisessa taistelussa koko laajuudeltaan”.

Viime viikkoina on raportoitu hyvin monien Venäjää edustaneiden kultamitaliurheilijoiden doping-rangaistuksista, mukaan lukien estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova, seitsenottelun maailmanmestari Tatjana Tshernova, kävelyn olympiavoittajajat Olga Kaniskina, Valeri Bortshin ja Sergei Kirdjapkin ja useat muut (Uutinen venäläiskävelijöiden doping-rangaistuksista).

Venäjän doping-ongelman mittavuutta on hahmottanut kuluvana talvena myös saksalainen dokumenttielokuvaohjaaja Hajo Seppelt teoksessa, jonka englanninkielinen versio on nimeltään (How Russia Makes its Winners).

Balahnitshevin sijaisena Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtajana jatkaa ensi vaiheessa Vadim Zelitshjonok siihen asti, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan vaaleilla. Balahnitshev on luopunut myös tehtävästään Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n rahastonhoitajana.