Veikkola naisten 10 km kävelyn mestariksi: ”EM-kisoista palautuminen kesken”

Heta Veikkola käveli varmasti naisten 10 kilometrin mestariksi Kalevan kisoissa Lahdessa, mutta urheilija itse ei suuremmin suoritustaan ja voittoaikaansa 48.46 hehkuttanut. Hänen ennätyksensä tällä matkalla on 46.02.

– Palautuminen Espoon nuorten EM-kisoista on näköjään vielä pahasti kesken. Jalat olivat puhki, oli melkein hölkkäreissu. Onneksi ei tarvinnut 20 kilometriä kävellä, EM-kisoissa kaksi viikkoa sitten seitsemänneksi sijoittunut Veikkola kommentoi.

– Kovan työn jouduin tekemään, mutta tietysti kulta lämmittää mieltä, Lapuan Virkiän kävelijä jatkoi.

Laihon irtiotto riitti SM-hopeaan – Kivimäki: ”Tänään oli juhlapäivä”

Laitilan Jyskeen Venla Laiho oli toinen ajalla 49.20. Laiho lähti liikkeelle ryhmässä, mutta kiristi sitten eroa muihin, mutta ei yltänyt Veikkolan vauhtiin.

– Huomasin, että kävellään porukassa, ja kun tiedän etten ole kirissä välttämättä niin hyvä, niin piti ottaa irtiotto. Tein sen ehkä hiukan liian aikaisin, ja siksi viimeinen puoli kilometriä oli aika tiukka. Hyvä näin, että riitti hopeaan. Olen siihen tyytyväinen, Laiho sanoi.

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki on kampaillut pitkään lonkanseudun ja vasemman jalan takareiden vaivojen kanssa, mutta käveli Lahdessa kauden toisessa kilpailussaan SM-pronssin ajalla 50.01.

–  Nyt on taas sellainen tunne, että olen innostunut tästä hommasta ja se on tosi kiva. Tänään oli juhlapäivä, Kivimäki sanoi.

Kivimäen mukaan lonkanseudun vaiva on kiusannut pitkään. Hänen mukaan vaivan taustalla on puolieroja kehossa,  joita ei ole täysin saatu tasoitettua.

– Harjoittelu on viimeiset puolitoista vuotta ollut sellaista tekohengitystä. Mutta tämän kesän aikana kaikki on mennyt parempaan suuntaan, ja siksi uskalsin lähteä tänne.