Veikkola käveli 20 kilometrillä alle 20-vuotiaiden SE:n Ranskassa

Heta Veikkola käveli alle 20-vuotiaiden 20 kilometrin Suomen ennätyksen Pariisin kupeessa Montreuilissa, Ranskassa. Veikkola oli naisten kilpailun kolmas ajalla 1.40.45. Edellinen alle 20-vuotiaiden SE 1.48.39,1 oli vuodelta 1995 Outi Sillanpään nimissä.

Lapuan Virkiää edustava, Veikkola, 18, kilpaili ensi kertaa 20 kilometrillä.

– Erittäin tasainen kilpailu. Koko ajan kävelin sellaisia reilun 25 minuutin 5 kilometrin pätkiä, vaikka reitti oli haastava, Veikkola sanoi.

Kilpailu käveltiin kilometrin mittaisella, mutkaisella ja osin epätasaisella reitillä. Veikkola käveli 5 kilometrin pätkät loppua kohti kiihdyttäen 25.27, 25.09, 25.05 ja 25.04.

– En ollut ajatellut 20 kilometrin kisasta etukäteen mitään. Se oli hyppy tuntemattomaan, kun en ole varsinaisesti treenannut 20 kilometriä varten, Veikkola sanoi.

Veikkolan päämatka on 10 kilometriä, missä hän voitti aiemmin tänä vuonna alle 20-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

– Tämä oli ensimmäinen kosketus siihen miltä tuntuu, kun täytyy kilpailussa ylläpitää tuollaista vauhtia pidempään. Tykkäsin siitä. Se tuntui paremmalta, kun ei tarvinnut yrittää rypistää nopeammin lyhyttä matkaa, Veikkola sanoi.