Vehmaa ponkaisi rikki 38-vuotiaan SE:n – Pulli 787 – Lakka 13,57 ja Hurske 13,05 – Samuelsson 10,25 alkuerissä, vastatuuli kiusana finaalissa

Miesten pituushypyssä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa siirsi historiaan 38-vuotiaaksi eläneen Petri Keskitalon 17-vuotiaiden SE:n. Vehmaa rikkoi SE:n kahdella sentillä hypättyään 758 ja oli Lappeenrannan kilpailussa kolmas.

– Se oli sellaista perustekemistä, mutta sain nyt vähän parannettua tasoa. Vielä siinä on kaikessa parantamista, Vehmaa sanoi.

Vehmaa ponnisti kotikentällään tasaisen sarjan, jonka kaikki viisi hyppyä mahtuivat 10 sentin sisään. Ennätyshypyllään Vehmaa on alle 18-vuotiaiden maailmantilastossa viides.

– Sitä seitsemää ja puolta metriä olen hypännyt koko kesän, Vehmaa totesi.

Kristian Pulli pääsi EM-kilpailujen jälkeen tekemään harjoituksia, jotka loukkaantuminen esti Eugenen MM-kilpailujen ja Münchenin EM-kilpailujen välissä. Hän voitti Lappeenrannan kilpailun ponkaistuaan 787, mutta parempaan oli hänen mukaansa mahdollisuus.

– Tämä ei ollut vielä sitä, mitä harjoitukset näyttivät. Kahdeksaa metriä tavoittelin, Pulli totesi ja harmitteli, että parhaat tuulet kuolivat jo kilpailun alussa.

Toiseksi Pullin ja Vehmaan väliin kiilasi Turun Urheiluliiton kolmiloikkaaja Topias Koukkola, joka ponnisti 760. Kristian Bäck oli neljäs häviten Vehmaalle vain sentin.

Suomen mestari Kalle Salminen ja Roni Ollikainen karsiutuivat kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Samuelsson kiiti alkuerissä 10,25 – Vastatuuli verotti finaalijuoksua

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson ja Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn juoksivat miesten 100 metrin alkuerässään mainiosti 10,25 ja 10,42. Erä juostiin metri sekunnissa puhkuneessa myötäisessä.

Finaalissa Samuelsson oli kolmas ajalla 10,45 ja Örn viides ajalla 10,54. Voiton vei britti Tommy Ramdhan ajalla 10,34.

– Vastatuuli verotti juuri tuon verran eikä juoksun loppu tullut hyvin, Samuelsson arvioi finaaliaikaansa.

– Alkuerä oli todella hyvä.

Örn tuli Lappeenrantaan suoraan Münchenin EM-reissulta eikä vire ollut aivan terävin.

– Matkustaminen kuluttaa, mutta siihen nähden ihan hyvä, Örn tuumi.

Lakka 13,57 ja Hurske 13,05

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka palasi Lappeenrannassa kauden parhaan aikansa tuntumaan. Lakka voitti miesten 110 metrin aitajuoksun ajalla 13,57, joka jää kaksi sekunnin sadasosaa hänen kesän parhaasta ajastaan. Lakka vei voiton sekunnin sadasosan ennen Norjan Vladimir Vukicevicia.

– Ollut vähän sama laulu koko kesän. Lähtöpää on ok, mutta loppu ei. Nytkin johdin alussa reilusti, mutta lopussa oli tiukkaa. Lopun kun saa kuntoon, voin palata sinne ennätysaikoihin. Ja se varmaan on ensi kauden projekti, Lakka sanoi.

Lakan seuratoveri Santeri Kuusiniemi oli juoksun kolmas ajalla 13,87.

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voitti naisten 100 metrin aitajuoksun ajalla 13,05. Puolan Klaudia Wojtunik oli toinen ajalla 13,17. Toiseksi paras suomalainen oli neljänneksi ajalla 13,68 juossut Espoon Tapioiden Saara Keskitalo.

– Se oli tuollainen juoksu ja sillä tuli voitto, Hurske kuittasi voiton.

Hurskeen reaktioaika oli poikkeuksellisen huono, yli 0,20 sekuntia. Normaalilähdöllä hän olisi alittanut 13 sekuntia.

Halonen soolojuoksulla ennätyksen pintaan

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen voitti naisten 400 metrin aitajuoksun kotiradallaan mainiolla ajalla 56,78. Se jää vain sekunnin kymmenyksen hänen ennätyksestään ja syntyi täydellisellä soolojuoksulla. Kilpailussa oli vain kaksi juoksijaa.

– Se ei ollut helppo juoksu, kun oli vain kaksi juoksijaa. Mutta hyvä. Ruotsi-ottelussa tavoittelen sitten ennätystä, Münchenin EM-kilpailuissa välieriin yltänyt Halonen sanoi.

Toiseksi kilpailussa juoksi Viipurin Urheilijoiden Martta Rautala ajalla 58,97.

Eveliina Määttänen kaipasi kirittäjää 400 metrin loppusuoralla.

Määttänen nopein ratakierrosella

Espoon Tapioiden Eveliina Määttänen voitti naisten 400 metriä ajalla 54,27, joka jäi vain yhdeksän sekunnin sadasosaa hänen Kalevan kisoissa syntyneestä ennätyksestään.

– Pikkuisen olisin kaivannut seuraa tuohon loppusuoralle, kilpailun ylivoimaisesti voittanut Määttänen sanoi,

Lahden Ahkera 41-vuotias Sanna Erkinheimo oli 400 metrillä toinen kauden parhaalla ajallaan 56,84.

Naisten keihäänheiton voitti Yhdysvaltain Ariana Ince, joka heitti 58,60. Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen oli parhaana suomalaisena kolmas heitettyään 54,29. Valtasen viimeinen yliastuttu heitto kantoi yli 55 metrin.

Marına Kilipko voitti seiväshypyn

Ukrainan Marına Kilipko voitti naisten seiväshypyn 435:n ylityksellä. Kipailun jälkeen Kimpisen kentällä soitettiin Ukrainan itsenäisyyspäivän kunniaksi maan kansallislaulu.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela oli seiväshypyssä toinen ylitettyään 415.