Väyrysen kausi alkaa Lappeenrannassa

Väyrysen kausi alkaa Lappeenrannassa

Miesten pituushypyssä on MM-kesän korvalla herkullinen tilanne. Koko lajin kotimainen kärkikaarti on valmistautunut kilpailukauteen ilman takaiskuja. Viime kesänä myötätuuleen 805 ponkaissut Henri Väyrynen odottaa tiukkaa kilpailua voitosta jo keskiviikkona Lappeenrannassa Marskin kisoissa, joka on SUL:n Tähtikisasarjan toinen osakilpailu.

– Käytännössä kaikki kärkinimet ovat paikalla Roni Ollikaista lukuun ottamatta. Näyttää hyvältä myös koko kesää ajatellen. Luvassa hyviä kisoja, kun aina on paikalla useampi kova kaveri, Väyrynen sanoo.

Marskin kisoissa Väyrysen kanssa ovat voittoa jahtaamassa ainakin viime kesänä 792 ponkaissut Arttu Halmela, vammakierteen katkaissut Eero Haapala, talvella hallissa 777 ponkaissut Kristian Pulli sekä Mikko Kivinen, joka ponnisti jo Toukokuun kisoissa 777 myötätuuleen.

Viime kesä ja hallikausi kertoivat Väyryselle, että edellytyksiä kansainvälisen tason leiskauksiin on, vaikka Kajaanin Kipinän hyppääjä ei saanut itsestään kaikkea irti.

– Se 805 kertoi, että pystyn hyviin hyppyihin, vaikka ennätykseksi jäi 775, Väyrynen sanoo.

Viime kesänä Väyrysen hypyistä söi rahtusen terää ja tasaisuutta punttitreenissä heinäkuussa tullut selän venähdys. Hallikaudellakaan hän ei saanut parasta irti. Talven pisimmäksi loikaksi jäi heti kauden avauskilpailussa syntynyt 779.

– Odotin parempaa sen 779:n jälkeen, Väyrynen tunnustaa ja muistelee, että hallikauden kahdessa muussa kilpailussa tekniikka ei toiminut, kun hypyissä oli hieman enemmän yritystä kuin avauskilpailussa.

 

Loppujuoksun vakiointi haasteena

Viime kesä onnistui Väyryseltä kaikkiaan sen verran hyvin, ettei harjoittelussa ollut syytä muuttaa painotuksia kuluvalle kaudelle.

– Nopeuden parantaminen. Nopeutta tarvitaan aina lisää, vaikka sitä onkin jo kohtuullisesti. Tai ainakin niin, että se riittää kahdeksan metrin hyppyihin, Väyrynen linjaa talven harjoittelun ykkösteemaa.

– Toinen asia jota haetaan, on suoritusvarmuus. Sen kanssa on ollut vaikeuksia, tosin näitä pituushyppyvuosiakaan ei ole takana kovin monta, ex-seiväshyppääjä muistuttaa.

Teknisesti hypyssä on Väyrysen mukaan entinen tekemistä lopussa.

– Kaksi viimeistä askelta ja hypyn loppujuoksun vakiointi, Väyrynen summaa kehityskohteet.

Kimpisen kentälle on luvattu keskiviikoksi verrattain tuulista säätä, joten hypyissä voi olla apuna tuntuvasti myötäistä. Väyrynen ei kuitenkaan lähde arvailemaan, millaiseen tulokseen hän pystyy.

– Toivotaan hyviä hyppyjä. Kauden ensimmäinen kilpailu on aina arvoitus. Hyppään Kimpisessä ensimmäiset täysvauhtiset hypyt hallikauden jälkeen, Väyrynen muistuttaa.

LAPPEENRANTA 3.6.2015 Marskin kisat, SUL:n Tähtikisat 2/10


bogdanoff_matilda_juoksee_aitareenia_teneriffalla_1_of_1.jpg

Matilda Bogdanoffin kausi alkaa Kimpisen kentältä.

,

Kimpisen kentällä kova taso kaikissa lajeissa

Marskin kisoissa on keskiviikkona (3.6) rutkasti kotimaisia kärkinimiä paikalla. Miesten keihäskilpailussa Ari Mannio avaa kilpailukautensa ja kohtaa muun muassa Antti Ruuskasen ja Toni Sirviön. Naisten seiväshypyssä Minna Nikkanen kohtaa hallikaudella loistovireeseen äityneet Wilma Murron ja Elina Lampelan.

Miesten seiväskisan kärkinimi on Eemeli Salomäki. Miesten moukarissa on mukana mm. viime kesän EM-finalisti Tuomas Seppänen.

MM-kisoihin jo valitut kävelijät Aku Partanen, Jarkko Kinnunen ja Aleksi Ojala kisaavat 5000 metrin matkalla. Miesten 3000 metrillä kohtaavat Janne Ukonmaanaho, Anders Lindahl ja Riku Marttinen. Läpi kevään hyvässä vireessä ollut Camilla Richardsson juoksee Lappeenrannassa 3000 metrin esteet. Pientä kiriapua on luvassa Oona Kettuselta, joka tosin vielä rakentaa kuntoaan.

Miesten 400 metrin aidoissa Zurichin EM-finalisti Oskari Mörö avaa aitajuoksukauden. Vastassa on kaksi viime kesänä 49,03 ja 49,24 juosseet kenialaiset Nicholas Bettin ja Boniface Mucherun.

Naisten pika-aidoissa viime vuonna MM-halleissa ja ulkoratojen EM-kisoissa juossut Matilda Bogdanoff pinkaisee ensimmäiset kilpailunsa sitten viime kesän.

Lisätietoja, (aikatalu, ym.) http://lum.fi/tapahtumat/marskinkisat