Väyrynen kolmas Göteborgissa, Rinne viides Traffordissa

Väyrynen kolmas Göteborgissa

Pituushyppääjä Henri Väyrynen ponnisti kolmanneksi tuloksella 766 Göteborgissa Ruotsin gp-sarjan kilpailussa. Kilpailun voitti tuore Berliinin EM-kisojen nelonen, Ruotsin Thobias Nilsson Montler, joka ponkaisi 806. Hän teki Berliinissä ennätyksensä 810.

Väyrynen ponnisti Göteborgissa parhaansa heti ensimmäisellä kierroksella. Väyrysen kauden paras on 778.

Miesten 3000 metrillä Ossi Kekki oli b-erässä kolmas kauden parhallaan 8.10,38. Jaakko Piesanen juoksi neljänneksi ajalla 8.11,61 ja Eero Saleva viidenneksi ennätyksellään 8.11,65. Salevan edellinen ennätys oli Kuortaneella juhannuksena juostu 8.18,74.

Erän voitti Ruotsin Simon Sundström ajalla 8.09,61.

Rinne haki tuntumaa kansainvälisiin kisoihin

Joonas Rinne haki Britanniasta tuntumaa kansainvälisiin kisoihin. Hän juoksi 800 metrin eränsä viidenneksi Traffordissa käydyssä British Milers Clubin kilpailussa. Rinteen aika oli 1.50,58.

Kilpailu oli Rinteelle toinen Britanniassa muutaman päivän sisään. Hän juoksi hiljattain Elthamissa British Milers Clubin kilpailussa 800 metriä 1.50,16 ja oli silloinkin eränsä viides.

– Ensimmäisestä juoksusta jäi vähän parempi fiilis. Sain lopun rutistettua hyvin, joka on oma vahvuus. Nyt tuntui jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, ettei ole ihan paras päivä. Juoksu meni hyvin 600 metriin asti, Rinne kertaili Traffordin kisan jälkeen.

Rinteen erän voitti britti Ahmed Farah ajalla 1.48,98.

Tuomo Salonen juoksi Traffordissa 1500 metrin erässään seitsemänneksi ajalla 3.48,54. Erän voitti Kanadan Cole Peterson ajalla 3.42,21.

Yleisurheilutuloksia/kv

Göterborg, Ruotsi:

Ruotsin gp-sarjaa:

Miehet, pituus: 1) Thobias Nilsson Montler Ruotsi 806, …3) Henri Väyrynen Suomi 766.

3000 m, b-erä: 1) Simo Sundström Ruotsi 8.09,61,…3) Ossi Kekki Suomi 8.10,38, 4) Jaakko Piesanen Suomi 8.11,61, 5) Eero Saleva Suomi 8.11,65.

Naiset, korkeus: 1) Maria Lasitskene ANA,… Ella Junnila Suomi ei tulosta.