Väyrynen ja Bäck 776 ja 773, Siitonen 410, Mononen ja Salomäki 525

Väyrynen voittoon sadekelissä Saksassa

Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen oli kolmas ja Vasa IS:n Kristian Bäck neljäs Saksan Bad Langensalzassa käydyssä kansainvälisessä pituushyppykilpailussa.

Väyrynen ponnisti parhaallaan 776 ja Bäck 773. Väyrysen hypyssä myötätuulta oli 0,9 metriä sekunnissa ja Bäckin hypyssä 0,8 metriä sekunnissa.

– Neljä ensimmäistä hyppyä olivat huonoja ja sitten vähän heräsin kahteen viimeiseen (771 ja 776), Väyrynen kertaili.

– Aluksi en oikein saanut kiinni vauhdinjuoksun lopusta. Siksi en oikein päässyt ponnistamaan, mutta kaksi viimeistä hyppyä olivat sitten parempia, mutta tänään tulos ei tullut helpolla.

Kilpailu hypättiin lämpimässä säässä, mutta pyörivässä tuulessa, joka vaihteli suuntaansa tiuhaan. Väyrynen ponkaisi talvella Potchefstroomissa ennätyksensä 807.

Bäck, 19, hyppäsi ennätyksensä 795 hiljattain Formiassa. Bad Langensalzan kilpailu oli hänen uransa toiseksi paras ulkoradoilla. Vielä viime kesän jälkeen nuoren hyppääjän ulkoratojen ennätys oli 750.

Kilpailun voitti 797 ponnistanut saksalainen Alyn Camara. Toiseksi sijoittui Ruotsin Michel Torneus, joka venytti 778.

Siitonen 410, Salomäki ja Mononen 525

Lissabonissa käydyssä seiväshyppykilpailussa HKV:n Aino Siitonen ylitti 410 ja oli kolmas. Kilpailun voitti norjalainen Lene Retzius samalla tuloksella Siitosen kanssa.

Kolmanneksi kilpailussa tuli Tanskan Line Jensen, joka ylitti 380.

Miesten kilpailussa Someron Esan Eemeli Salomäki ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Matti Mononen ylittivät molemmat 525, joka kevään kotimainen kärkitulos. Kumpikin yritti kolmesti korkeudesta 540, mutta ei onnistunut. Salomäki oli kolmas ja Mononen viides.

– Olen tyytyväinen, että pystyin hyppäämään nyt ilman mitään vatvomista siellä vauhtiradan päässä. Enää ei ollut mitään pelkoja. Noissa 540:n hypyissä nousukorkeudet olivat hyviä. Ensimmäinen kilpailu on kuitenkin aina vaikea, Salomäki tuumi.

Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten taivutti 510 ja Laitilan Jyskeen Teemu Hyytiä 460.