Vattulainen: Se meni just niin kuin piti, Murrolla haasteita askelmerkin ja Nikkasella juoksun kanssa

Vattulainen: Se meni just niin kuin piti

Arttu Vattulainen onnistui 10 000 metrillä mainiosti ja juoksi 18:nneksi ajalla 29.12,02. Matkaan lähteneistä 32 juoksijasta viisi joutui helteisessä säässä jättämään kilpailun kesken, joukossa saksalaissuosikki Richard Ringer ja matkalla EM-kultaa puolustanut Turkin kenialaistaustaisen Polat Kemboi Arikan.

Vattulainen oli syystäkin iloisin mielin kilpailun jälkeen. Vattulainen totesi ennen kilpailua, että ensimmäinen vitonen pitää näissä olosuhteissa ottaa maltilla. Niin hän otti, ja sen jälkeen hän pystyi toisella vitosella pitämään hyvää vauhtia ja juoksemaan niin hyvän tuloksen kuin tuohon oli mahdollista.

– Se meni just niin kuin piti. Ekan puoliskon otin rauhallisemmin, mutta kaiken kaikkiaan lähes nappijuoksu. Katsoin, että keulassa alkuvauhti oli sen verran kovaa, että pysyttelin joukon hännillä. Niin kuin nähtiin, moni aloitti liian kovaa. Loppumatkasta oli mukava juosta, kun tuli hyvin selkiä vastaan, vaikka juoksin suurimman osan matkaa yksin, Vattulainen sanoi.

Vattulainen juoksee seuraavaksi Italiassa 5000 metriä. Ruotsi-ottelussa hän juoksee jälleen 10 000 metriä.

Vattulainen juoksee seuraavaksi Rovertossa 5000 m ja Ruotsi-ottelussa kympin.

Nikkanen: Yritin vähän liikaakin pitää juoksun oikeassa kuosissa

Minna Nikkanen ja Wilma Murto ylittivät seiväshypyn karsinnassa 435, mutta tällä kertaa se ei finaaliin vienyt. Nikkanen oli lopulta ensimmäinen karsiutuja, sillä viimeisenä jatkoon eteni Saksan Carolin Hingst, jolla oli 420:stä yksi pudotus vähemmän kuin Nikkasella ja Ruotsin Lisa Gunnarssonilla. Kreikan Ekaterini Stefanidi ylitti ainoana karsintarajan 455.

Nikkanen ylitti 420 kolmannellaan ja 435 ensimmäisellään, mutta 445 oli tällä kertaa liikaa. Hänellä takkusi juoksu.

– Yritin alussa vähän liikaakin pitää juoksun oikeassa kuosissa. Kolmanteen yritykseen 420:stä menin enemmän fiiliksellä, Nikkanen sanoi.

Yrityksistään 445:stä hän sanoi, että hypyistä huomasi, ettei hänellä ole ollut tuntumaa noissa korkeuksissa käytettäviin seipäisiin. Kolmas yritys oli kuitenkin hyvä ja melko lähellä onnistua.

– Jos olisi ollut hieman korkeampi ote, se olisi voinut mennä, Nikkanen sanoi.

Hän sanoi, että treenaaminen on jäänyt vähiin, mistä johtuen nopeus on pudonnut. Nikkasella oli Kalevan kisoissa takareisiongelmaa. Nyt hän miettiikin, kilpaillako vai treenatako. Ruotsi-ottelussa Nikkanen joka tapauksessa nähdään.

 


murto_wilma_berliini_em.jpg

Wilma Murrolla oli 445:n yrityksissä ongelmia askelmerkin kanssa.

,

Murto: Askelmerkin kanssa oli ongelmia

Wilma Murto ylitti ensimmäisellään 420, kunnes 435:ssä alkoivat ongelmat askelmerkin kanssa ja se ylittyi vasta kolmannella.

– 445:stä askelmerkki oli ensimmäisessä yrityksessä liian lähellä, sitten tuli läpijuoksu, joka on aivan poikkeuksellista, ei minulle tule niitä juuri harjoituksissakaan. Kolmaskaan yritys ei onnistunut, Murto sanoi.

Murto poti pientä flunssaa, josta sai jälkitautina poskiontelontulehduksen. Hän kilpaili antibioottikuurin alaisena.

– Ei se sairastelu ainakaan auttanut, mutta olo oli kuitenkin hyvä, hän kuittasi.

Vaikka Murrolle oli vaikeuksien jälkeen jo iso bonus päästä EM-kilpailuihin, oli hän luonnollisesti harmissaan karsiutumisestaan.

Nikkasen tavoin myös Murto nähdään vielä ainakin Ruotsi-ottelussa.

 

,


savola_elmo_berliini_em.jpg

Elmo Savola ylitti 199 Berliinin EM-areenalla

,

Savola: ”Iltapäivän kahteen lajiin olen tyytyväinen”

Elmo Savolan ensimmäinen päivä toi pistesaaliin 3969. Savola juoksi satasella 11,05, hyppäsi pituutta 693, työnsi kuulaa 13,41, korkeudessa hän hyppäsi ulkorataennätyksensä 199 ja juoksi 400 metriä 49,54. Korkeus oli Savolan tasaisen päivän selkeä ilonaihe.

– Aamun kolme lajia meni vähän katsellessa. Iltapäivän kahteen lajiin olen tyytyväinen. Tosin harmittaa, että korkeudessa pudotin sen 202 kantapäällä viimeisellä yrityksellä, Savola sanoi.

Kovaa hellettä Savola lievitti lajien välissä kylmäliivillä. Toinen haaste oli rata.

– Se oli vähän löysä. Pituudessa en päässyt lankulle ja sen huomasi myös 100 metrillä. Täytyy vain toivoa, että toisen päivän lajeihin löytyy samanlainen meininki kuin näihin iltapäivän lajeihin.