Vattulainen pinkoi ennätyksen Huelvassa: Ei mikään optimaalikisa

Vattulainen pinkoi ennätyksen Huelvassa: Ei mikään optimaalikisa

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen lohkaisi tukevan siivun 10 000 metrin ennätyksestään Espanjan Huelvassa. Vattulainen juoksi ajan 29.14,62. Se riitti kilpailussa yhdeksänteen sijan ja on kauden kotimainen kärkitulos. 

Vattulaisen, 25, aiempi ennätys oli 29.33,70. Huelvassa hän viiletti 22 juoksijan kilpailussa koko lailla tasaista tahtia. Puolimatkan hän sivutti ajassa 14.35.

– Aika paljon oli porukka, eikä ollut jänistä. Siinä kävi aina joku kärjessä ja juoksu oli vähän tökkivää. Vauhti vaihteli ja piti hakea paikkaa. Ei siis ihan optimaali kilpailu, Vattulainen sanoi.

– Kahdeksas kilometri oli vähän hitaampi, mutta viimeinen kilometri tuli taas hyvin. Ennätystä läksin hakemaan ja kun se tuon verran kauden tässä vaiheessa parani, se on hyvin.

Vattulainen aikoo kesän kisoissa keskittyä pitkille ratamatkoille. Nyt kilpailusuunnitelmissa ovat ainakin Vierumäellä toukokuussa juostavat SM-maastot ja ehkä maantiekisoja.

– Seuraavan kerran kilpailen radalla toukokuussa. Se on joko 5000 tai 10 000 metriä. Lontoossa olisi kymppi ja Belgiassa 5000 metriä. Saa nähdä. Kesää ajatellen nyt on ihan hyvä tilanne. Pysyisi vaan terveenä.

Huelvassa 10 000 metrin voitti Sveitsin Julien Wanders ajalla 28.06,17.

Tuloksia