Vattulainen ei yltänyt tavoittelemaansa vauhtiin Berliinissä – ”Tuli hyvä, pitkä harjoitus Hampurin maratonia ajatellen”

Kevään Hampurin maratonille valmistautuva Arttu Vattulainen juoksi Berliinissä puolimaratonin 1.06.25. Aika ei ollut sitä mitä Vattulainen reilun kahden viikon Portugalin leirin päätteeksi tavoitteli, mutta kilpailu oli hänelle yksi askel kohti maratonia, joka odottaa kolmen viikon päässä.

Vattulainen aloitti Berliinissä reippaasti ja juoksi ensimmäiset 5 kilometriä 15.11 ja tuli sitten 10 kilometrin kohdalle ajassa 30.47, joka lupaili rapiat alle 1.05-alkuista loppuaikaa. Sen jälkeen vauhtia alkoi hiipua.

– Vähän ennen 10 kilometriä alkoi vastatuuliosuus ja juoksu rupesi painamaan. Tuntui sen verran huonolta, että mietin keskeyttämistä, mutta kun Hampurin maraton on minulle se pääjuttu, ajattelin että juoksen loppuun, että saan hyvän pitkän harjoituksen, Vattulainen sanoi.

Vattulainen pudotti vauhtia ja lyöttäytyi takana tulleeseen ryhmään, jonka mukana hän taittoi juoksun lopun. Vattulaisen sijoitus oli 46:s.

Tuulisessa, 8-9 plusasteen säässä juostun kilpailun voitti Kenian Sabastian Sawe ajalla 59.01. Naisten kilpailun voitti Eilish McColgan Britannian ennätyksellä 1.05.43.

”Nyt täytyy vain olla malttia ja antaa kunnolle aikaa tulla”

Maratonia ajatellen Vattulainen ei ole huolissaan, vaikkei Berliinin juoksu täyttynyt toiveita.

– Aika paljon kovempaa aikaa halusin. En ole tyytyväinen, mutta toivotaan, että kilpailu vei kuntoa eteenpäin, kuten teki toissa vuonna omaa ennätysmaratonia edeltänyt puolimaraton, Vattulainen sanoi.

Sairastelun ja akillesvaivan kiusaaman syksyn jälkeen Vattulaisen harjoittelu on sujunut hyvin joulukuusta lähtien.

– Portugalin leirillä harjoituksissa oli vähän vaihtelevuutta, mutta kaikki tärkeimmät harjoituksen tuli tehtyä. Nyt täytyy vain olla malttia ja antaa kunnolle aikaa tulla.

Joensuun Katajaa edustavan Vattulaisen puolimaratonin ennätys on toissa vuonna juostu 1.05.11.

Berliini, Saksa:

Kv. puolimaraton:

Miehet, puolimaraton: 1) Sabastian Sawe Kenia 59.00, 2) Alex Kibet Kenia 59.11, 3) Bravin Kiprop Kenia 59.22….46) Arttu Vattulainen Suomi 1.06.25 (kkk).

Naiset, puolimaraton: 1) Eilish McColgan Britannia 1.05.43, 2) Tsigie Gebreselema Etiopia 1.06.13, 3) Yalemget Yaregal Etiopia 1.06.27.

Kaikki tulokset