Vattenfall Seuracupin piirikisoissa mainioita pistesaaliita

Vattenfall Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päätökseen

Lahden Ahkera yllätti itsensäkin ja nappasi Tera-sarjan kärkipaikan ennätyspisteillä. Myös pienten kuntien Kilo-sarjassa on tehty mainioita tuloksia. Kärkeä pitävä Lappajärven Veikot odottaa jo luottavaisena toista piirikisaa ja paikkaa finaalissa.

  • Vattenfall Seuracup on ollut meille seurana perinteisesti tärkeä kilpailu. Olemme olleet mukana jo ainakin toistakymmentä vuotta. Seuracupin kilpaluissa kynnys on riittävän matalalla, joukkueeseen on verrattain helppo saada mukaan nuoria myös toisten lajien parista, Lappajärven Veikkojen valmennuspäällikkö Keijo Väkeväinen kertoo.

Kilo-sarjan kärkipaikkaa pitävän seuran pistesaaliiseen jäi Väkeväisen mukaan vielä parantamisen varaa.

  • Kisapäivälle osui muutamat rippijuhlat ja viime hetken sairastumisia. Se näkyi etenkin 17-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Elokuun piirikisassa kaikki ovat toivottavasti mukana. Silloin pistepottiakin on mahdollista kohentaa.

Työ kantaa hedelmää

Tera-sarjan kärjessä oleva Lahden Ahkera keräsi ensimmäisessä piirikisoissa 16543 pistettä. Muhkea pistepotti oli iloinen yllätys. Matti Hannikaisen mukaan menestys on systemaattisen nuorisotyön tulosta.

  • Piirikisajoukkueessa mukana olevat nuoret ovat kasvaneet ikäluokka kerrallaan niin, että nyt meillä on todella kovanluokan tekijöitä kaikkiin sarjoihin ja etenkin 17-vuotiaden ikäluokkaan.

Ahkeran haastajista Jyväskylän Kenttä-Urheilijat eivät ole vielä avanneet Vattenfall-kautta. Heidän ensimmäinen piirikisansa on vasta juhannuksen jälkeen.

  • Uskon, että tänä vuonna pystymme haastamaan minkä tahansa seuran. Lajeista meille käyvät kaikki, joten toiseen piirikisaan on kiva lähteä.