Vattenfall Seuracupin piirikisat alkavat!

Vattenfall Seuracupin finaalit kilpaillaan lauantaina

Kesä on jo täällä! Vattenfall Seuracupin superjännittävät piirikisat käynnistyvät huomenna.

Valtakunnallinen yleisurheilun Vattenfall Seuracup järjestetään tänä vuonna jo 19. kerran. Vattenfall Seuracupissa 11-17 –vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä.

Vattenfall Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros käynnistyy Oulusta, jossa kilpaillaan huomenna 2.6. Yksi mukana olevista joukkueista on Kuivasjärven Aura, joka vastaa yhdessä Oulun Pyrinnön kanssa myös kilpailujen järjestelyistä.

– Olemme olleet mukana Vattenfall Seuracupissa 2000-luvun alusta lähtien. Välillä kävi osanottajakato, emmekä saaneet joukkuetta kasaan. Viime vuosina joukkue on saatu muodostetuksi, mutta isoimmista pojista on edelleen pulaa. Tyttöjä on onneksi oikein mukavasti, Kuivasjärven Auran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Anne Karvinen-Poutanen kertoo.

Lähes 50 piirikilpailua sisältävä kilpailusarja huipentuu valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpaillaan kuntien asukasluvun mukaisesti neljässä eri sarjassa. Viime vuonna Vattenfall Seuracupiin osallistui 200 seuraa ja piirikisoissa tehtiin lähes 11 000 lajisuoritusta.

Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Ritva Immonen odottaa jo innolla alkavaa piirikisakierrosta.

– Vattenfall Seuracup on SUL:n nuorisotoiminnan kivijalka, jonka suosio on säilynyt vuodesta toiseen yhtä korkeana. On ilo nähdä kilpailuissa sata päin innokkaita ja iloisia lapsia, nuoria ja heidän tukijoukkojaan kannustamassa toisiaan ja tsemppaamassa omia seurakavereitaan hyviin tuloksiin. Kentillä nähdään!, Immonen toteaa.

Piireissä kisaillaan 1.6.-10.8.2016 välisenä aikana. I osakilpailu kesäkuussa 1.-30.6. ja II osakilpailu heinä-elokuussa 11.7.-10.8. Vuoden 2016 piirikisojen ajankohdat ja paikkakunnat on listattu osoitteessa: 

https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/seura/seuracup/piirikisa. Kisojen tarkemmat tiedot löytyvät kilpailukalenteri.fi -sivulta. Vattenfall Seuracup huipentuu 3.9.2016 finaaleihin, jotka järjestetään Ruotsi-ottelun yhteydessä.