Vattenfall Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päätökseen

Vattenfall Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päätökseen

Vattenfall Seuracupin ensimmäisen piirikisakierroksen viimeinen kilpailu käytiin keskiviikkona Uusikaarlepyyssä. Seurojen tämän hetkiset pisteet ovat nähtävissä osoitteessa: http://seuracup.tuloslista.com.

Uusikaarlepyyn piirikisan järjestelyissä mukana ollut IF Nykarlebynejdenin kisavastaava Anders Byggmästar kertoo kilpailujen sujuneen hyvin.

– Alunperin nämä kisat piti järjestää jo kesäkuun 9. päivä, mutta silloin riehuneen myrskyn takia jouduimme siirtämään ne eiliselle. Järjestelyjen osalta kaikki meni hyvin ja seurat keräsivät hyviä pistepotteja. Kolme kärki erottui selvästi ja siinä olivat IF Drott, If Åsarna ja IK Falken. Myös IF Kraftin nuorisotoiminta on selvästi nousussa. Kraft sijoittui neljänneksi ja keräsi 11 647 pistettä, Byggmästar kertoo.

Myös maanantaina Lempäälässä käydyissä piirikisoissa oli hyvä tunnelma sekä sään että kilpailujen puolesta.

– Kisoissa oli mukana liki 300 osanottajaa. Sää suosi ja järjestelyt sujuivat hyvin. Järjestävälle seuralle pisteitä tuli enemmän kuin osasimme odottaa, sillä muutamiin lajeihin tuli harmittavia poisjääntejä, Lempäälän Kisan kilpailuvastaava Hannu Niemelä kertoo.

Hän sanoo Vattenfall Seuracupin olevan seuralle tärkeä kilpailumuoto, johon nuoret urheilijat lähtevät mukaan mielellään.

– Tasaiset suoritukset ovat olleet menestyksemme salaisuus. Yksittäisten huippusuoritusten sijaan olemme pärjänneet tasaisen hyvin kaikissa lajeissa. Siihen pyritään tänäkin vuonna, vaikka joukkueen kasaamisessa onkin ollut tavallista enemmän haasteita.

– Nuoret tekivät maanantaina ilahduttavia venymisiä, kauden parhaita tuloksia ja omia ennätyksiä monissa lajeissa. Yhtä hyvään lopputulokseen pyritään myös toisessa piirikisassa, Niemelä ennakoi.

Kärjessä tasaista

Kilo-sarjan kärkipaikkaa pitää Kaustisen Pohjan-Veikot, jolla on 10 886 pistettä. Reilun 400 pisteen päässä toisena on Pihtiputaan Tuisku, jolla on 10421 pistettä. Kolmatta sijaa pitää Sulkavan Urheilijat-41, jolla on 9758 pistettä.

Myös Mega-sarjan kärjessä on pienet piste-erot. Kärjessä on Pyhäselän Urheilijat 13 853 pisteellä. Tiukassa tuntumassa seuraa Noormarkun Nopsa (13266 pistettä), eikä kolmantena oleva IF Åsarnakaan ole kaukana (12 431 pistettä).

Giga-sarjassa koko kärkikolmikko on samalla tuhatluvulla. Ykkösenä on Lempäälän Kisa (13 743), toisena Naantalin Löyly (13 343) ja kolmantena IF Drott (13 199).

Tera-sarjan ykkösenä on Tampereen Pyrintö, jolla on 16 982 pistettä. Toisena on ehkä hieman yllättäen Borgå Akilles (16295) ja kolmantena Helsingin Kisa-Veikot (16 130).

Vattenfall Seuracupin toinen piirikisakierros kilpaillaan heinä-elokuussa 11.7.-10.8.  Kisojen tarkemmat tiedot löytyvät tästä.