Vattenfall Seuracup oli Oona Kettuselle iso juttu!

Vattenfall Seuracup oli Oona Kettuselle iso juttu!

Suomen lahjakkaimpiin naiskestävyysjuoksijoihin lukeutuvan Oona Kettusen urheilu-uralle on mahtunut monia mieleenpainuvia kilpailuja ja muistoja. Vattenfall Seuracupin kummiurheilijana toimiva Oona sanoo VFC:n olleen yksi parhaimmista. Lue oheisesta jutusta, mihin kaikkiin lajeihin hän on Seuracupissa osallistunut! 

”Vattenfall Seuracup oli itselleni aina tosi iso juttu. Yksi kesän päätavoitteista oli tehdä hyvää jälkeä sen puolesta, että pääsisimme kerrankin finaaleihin asti. Muistan vieläkin hyvin, kuinka juoksin 2000 metriä, joka oli kisojen päätöslaji. Tilanne naapuriseuran kanssa oli todella tasainen ja koko katsomo huusi nimeäni. Oli mahtava fiilis juosta maaliin ensimmäisenä ja olla mukana varmistamassa Katajaisille piiriosakilpailun voittoa!

Osallistuin 10-17-vuotiaana seuracupiin joka vuonna. Välillä täytyi ”uhrautua” lajivalintojen suhteen, jotta seura sai edustajan mahdollisimman moneen lajiin. Olen pidempien ratamatkojen lisäksi juossut ainakin aitoja ja pikaviestiä, hypännyt seivästä ja korkeutta, heittänyt keihästä ja työntänyt kuulaa. Olin aina se, joka sanoi, että teen sitä lajia, jossa minua eniten tarvitaan.

Seuracup oli itselleni ja seurakavereille tosi iso juttu ja seurahenki oli mahtava niin kisakentillä kuin bussimatkoillakin. Tunnelma tiivistyi etenkin 4×800 m viesteissä, joissa jokainen teki matkan raskaudesta huolimatta parhaansa kasvattaakseen seuran pistepottia.

 

Hiuskarvan päässä finaaleista

Finaaleihin pääsy oli meille aina eräänlainen unelma, mutta olimme aina ensimmäisten putoajien joukossa. Siitä huolimatta yhteen henkeen puhaltaminen ja piiriosakilpailujen voitot tarjosivat kullanarvoisia kokemuksia. Siksi Vattenfall Seuracup onkin todella tärkeä kilpailumuoto sekä lapsille, nuorille, valmentajille, vanhemmille että koko seuralle.

Tulevana kesänä olen varmasti mukana kannustamassa seuraani kohti Vattenfall-finaaleja. Viime vuonna olin mukana valmentajana ja joukkueenjohtajana ja totisesti toivon, että kilpailukalenteri sallii saman myös tänä vuonna!”

 

Tsemppiä kaikille Seuracupissa kilpaileville!

Oona