Vatsapöpö ei kairannut Mörön olympiavirettä

Vatsapöpö ei kairannut Mörön olympiavirettä

Oskari Mörön otteista paistaa itseluottamus ja tasapaino. Pienet vastamäet olympiakisoihin valmistautuessa eivät selvästi vaikuta aiturin ajatteluun tai tunnelmaan.

– Nyt on ollut hyvä päivä. Tuossa aiemmin ollut pientä tukkoisuutta ja vatsapöpöä, mutta se kuuluu asiaan näissä maissa. Sain lääkäriltä hyvät lääkkeet, Mörö sanoo joukkueen mediainfossa.

Mörö on ollut Brasiliassa jo hyvän matkaa toista viikkoa. Pääosa siitä vierähti leirillä Penedossa ja viime ajat kisakylässä Rio de Janeirossa. Tukkoisuuden ja vatsaoireiden takia Mörö teki pieniä tarkistuksia kilpailuun valmistavaan harjoitteluunsa.

– Viimeinen kova treeni jäi vähän tyngäksi. Nyt on vaan koetettu pitää mieli ja lihakset virkeinä, Mörö sanoo.

Mörö juoksee alkuerissä maanantaina. Jatkoon vaadittaneen 49,5:n tuntumaan tai alle menevä aika. Mörö ei kuitenkaan ole hukannut aikaa pyörittelemällä tuloksia mielessään.

– Nyt on ollut täysi fokus alkueräjuoksussa. Minua ei kiinnosta pätkääkään mitä juoksen, jos pääsen jatkoon. Koko mukana oleva joukko mahtuu noin sekunnin sisään toisistaan, Mörö kuvaa taiston tasaisuutta.

Oma ennätys tavoitteena

Möröllä on takanaan vahva kesä: Amsterdamin EM-kisoissa hän kiristi vauhtiaan kierros kierrokselta ja oli finaalissa neljäs kesän parhaalla ajallaan 49,24. Olympiakisoissa tavoite on ottaa askel eteenpäin ja passittaa historiaan toissa vuoden EM-kisoissa juostu Suomen ennätys 49,08.

– Tämän isompaa askelta ei voi uralla ottaa (kuin olympialaisissa juokseminen). Olen pettynyt, jos en pysty tekemään sitä tulosta, mitä täältä haen, Mörö sanoo.

Kisojen alkupäivinä Rion olympiastadion on ollut melko tuuleton, mikä sopii 400 metrin aitureille. Maanantaiksi ennustetaan myös hellepäivää, joka sekin sopii Mörölle.

– Täällä ilma ei ole erityisen kosteaa, ja minä tykkään lämpimästä, Mörö sanoo.

10 sekuntia rimpuilisin

Kaksien EM-kisojen ohella Mörö arvostaa sitä oppia, jota hän sai kilpaillessaan Singaporessa nuorten kesäolympialaisissa 2010.

– Puitteet olivat samanlaiset kuin täällä. Sieltä sai hyvää kokemusta. Nyt osaa varautua siihen, että matkalla tulee aina eteen jotakin poikkeavaa, Mörö sanoo.

Singaporen joukkueessa oli mukana myös painija Petra Olli, joka oli Mörön kanssa Riossa yhtä aikaa Suomen joukkueen mediatapaamisessa. Mörö kertoo seuranneensa aktiivisesti niin Ollin kuin muidenkin Singaporessa olleiden urheilijoiden uraa.

– Nythän Petra on joukkueen suurin mitalitoivo, Mörö sanoo.

Media kiinnosti tietää, kauanko Mörö arvelee, että pysyisi molskilla pystyssä Ollia vastaan?

– Ainakin 10 sekuntia rimpuilisin, kuului vastaus.