Neziri voitti Luzernissa: Jaloissa oli löysä olo, seuraavaksi Timanttiliigaan, Korte: Takana kova 18 treenin jakso, Mörö 6:s, Kuusela 7:s

Nooralotta Neziri voitti Luzernin kansainvälisissä kisoissa 100 metrin aitojen B-finaalin ajalla 13,22. Annimari Korte oli Sveitsissä toinen ajalla 13,26. Kisa juostiin 0,8 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

– Olen tyytyväinen, että voitin b-erän ja kovia kilpakumppaneita, mutta kunto ei ollut nyt parhaimmillaan. Treenit ovat menneet hyvin, mutta jaloissa oli löysä olo. Odotin parempaa vaikka juostiin vastatuuleen, Neziri sanoi.

Neziri juoksee seuraavaksi Lontoossa Timanttiliigan kilpailussa 20. heinäkuuta.

– Toivoin, että olisin saanut parannettua kauden parastani, että olisin päässyt Lontoossa A-erään. Nyt menen varmaan B-erään, mutta sekin on Timanttiliigassa kova, Neziri sanoi.

Kortteella takana 18 treeni harjoitusjakso

Korte juoksi Luzernin kilpailussa pika-aidat kahdesti. Hän voitti aiemman 100 metrin aitojen startin ajalla 13,40. Tuo kilpailu juostiin 1,6 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

Kortteelle Sveitsin kisa tuli kovan kahden viikon harjoitusjakson päätteeksi.

– Viimeisen kahden viikon ajan olen treenannut kovaa, kaikkiaan 18 harjoitusta. Siksi en tullut tähän kisaan tekemään tulosta ja vaan juoksemaan ison kisan. Noissa vastatuulissa ei edes voinut tehdä kunnon tulosta, kun ei päässyt kunnon rytmiin, mutta olen tyytyväinen siihen ketä voitin ja että pääsin lähelle Noortalotta noissa oloissa, Korte sanoi.

Korte jatkaa harjoitusjaksoa vielä tämän viikon loppuun ja juoksee sitten Lapinlahden ja Joensuun gp-kisoissa sekä Lappeenrannan Kalevan kisoisisa.

– Kaikki tähtää nyt Dohaan. Lapinlahdella toivon jo parempaa aikaa, Joensuun kisaan ja Kalevan kisoihin aletaan sitten jo keventämään treeniä, Korte sanoi.

Mörö kuudes, Myös Latvala ja Lakka vastatuulien kourissa

Oskari Mörö juoksi Luzernissa kauden neljännen 400 metrin aitojen startin. Hän oli kuudes ajalla 50,72. Kisan voitti Algerian Lahoulou Abdelmalik, joka teki ajan 49,43. Mörön kauden paras on hiljattain Sveitsin La Chaux-de-Fondsissa juostu 50,24.

Hanna-Maari Latvala juoksi Luzernissa 100 metrin alkuerissä eränsä seitsemänneksi ajalla 11,92. Kisa juostiin 1,3 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa.

Vastatuuli kiusasi myös miesten 110 metrin aidoissa. Elmo Lakka oli B-erässä viides ajalla 13,92. Erän voitti britti David King ajalla 13,68.

Jos vastatuuli kiusasi pika- ja aitajuoksijoita, naisten keihäänheitossa oli paremmat olosuhteet. Australian Kelsey Barber voitti kilpailun ja kohensi Lausannessa hiljattain heittämää omaa ennätystään hieman yli kahdella metrillä lukemiin 67,70. Se vei hänet kesän maailmantilastossa toiseksi kahden sentin päähän kärkipaikkaa pitävästä Kiinan Lu Huihuista

Kuusela seitsemäs, Röhler voittoon

Toni Kuusela heitti Luzernin keihäskilpailussa seitsemänneksi tuloksella 77,65. Kuusela mittautti vain kaksi heitoistaan, ja sai viimeisellä taistelua tämän kauden tasoon nähden tyydyttävän tuloksen viimeisellään.

Olympiavoittaja Thomas Röhler nousi viimeisellä kierroksella kisan voittajaksi heitettyään 86,51. Myös ensimmäisestä kierroksesta viidenteen kierrokseen kisaa johtanut Saksan Andreas Hofmann oli toinen tuloksella 86,45. Tulos syntyi viimeisellä kierroksella, kun hän yritti vastata Röhlerin heitt