Vannisella varma alku ottelussa – Andersson, Kangas ja kiekkomiehet finaaliin

Yleisurheilun alle 23-vuotisten EM-kisojen ensimmäinen kilpailupäivä Espoossa alkoi naisten seitsenottelun 100 metrin aitajuoksulla.

Kilpailu oli suomalaisittain mainio, sillä Vilma Itälinna ja Saga Vanninen olivat kisan nopeimmat tuloksin 13,39 ja 13,50. Molempien suoritukset olivat ottelun kannalta mainioita, varsinkin kun juoksussa oli vastatuulta 1,4 m/s.

Taannoisessa ottelun ennätyssarjassaan Vanninen teki ajan 13,48. Hänen ennakkoon pahin vastustajansa, Hollannin Sofie Dokter jäi tulokseen 13,95, vaikka hän normaalisti on lähellä Vannisen tasoa.

Suomen kolmas edustaja Neea Käyhkö sai omassa erässään ajan 14,36.

Dokter korkeutta 189, Vanninen 177

Korkeudessa suhdanteet kääntyivät jonkin verran toisinpäin. Sofie Dokter yltyi huipputulokseen 189, kun hänen aikaisempi ennätyksensä oli 182 ja kauden paras 180.

Vanninen sai tuloksen 177, kun hänen otteluennätyksensä on 180. Käyhkö pääsi kauden parhaimpaansa tuloksella 180. Vilma Itälinna koki puolestaan pahan pettymyksen tuloksen jäätyä 159:ään, kun hän on parhaimmillaan hypännyt 170 ja tänä kesänäkin 165.

Ottelu jatkuu illan kuulantyönnöllä ja 200 metrin juoksulla.

Andersson ja Kangas selvittivät tiensä finaaliin

Naisten seiväshypyssä Silja Andersson selvitti tiensä jatkoon tuloksella 420. Enempää ei ollut tarve hypätä finaalia varten. Tuloksella 410 pääsi 12 parhaan joukkoon ja mukaan finaaliin vielä yksi hyppääjä.

Emma Rovasalolle ja Essi Melenderille kilpailupäivä ei ollut paras mahdollinen, vaan he karsiutuivat finaalista tuloksin 385 ja 370, kun heidän ennätyskuntonsa on päälle neljän metrin.

Kangas ykköstyönnöllään finaaliin

Kuulantyöntäjä Emilia Kangas tunnusti, että karsinta on usein hänelle vaikea paikka, vaikka nyt tulikin heti tulos 16,13, kun karsintaraja oli 15.50.

– Sählinkiä ja jännitystä siinä oli nytkin. Verryttelytyöntöni olivat huonoja, enkä heti löytänyt itselleni mieleistä kuulaa ja kello alkoi jo tikittää. Tein muutaman hengityksen ja sain tilanteen haltuuni, Kangas kertoi kilpailunsa tunnelmista.

– Rennommin finaaliin ja mitalia sieltä haen.

Finaali työnnetään tänään torstai-iltana.

Antti Pränni

Pränni ja Kankaanpää heittävät lauantain finaalissa

Finaali on edessään myös kiekonheittäjillä, kun Antti Pränni oli omassa karsintaryhmässään viides tuloksella 54,01 ja Rami Kankaanpää omassa kilpailussaan neljäs heitettyään 53,48.

Kiekon karsintaraja suoraan jatkopaikkaan oli 58,50, ja sen ylitti neljä miestä. Kovimman tuloksen tekaisi yksi tämän hetken maailman kärkiheittäjistä, Liettuan Mykolas Alekna hänelle helpolla tuloksella 61,42.