Vanninen urakoi kolme mestaruutta ja 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen

Tampereen Pyrinnön moniottelija Saga Vanninen urakoi nuorten hallimestaruskilpailujen päätöspäivänä Helsingissä kolme mestaruutta ja yhden Suomen ennätyksen. Vanninen päätti kisapäivänsä 17-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun SE:hen 8,25.

Vanninen rikkoi sekä Hanna Korellin ja Nooralotta Nezirin vahvistetun 17-vuotiaiden SE:n 8,33 että Manuela Boscon naisten aidoin juokseman SE:n 8,26.

– Oma tavoite oli juosta 8,30:een, Vanninen kertoi.

Vanninen avasi päivänsä voittamalla 60 metrin aitajuoksun alkueränsä, minkä jälkeen hän voitti kuulantyönnön ennätyksellään 16,60. Lisäksi hän voitti pituushypynkin halliennätyksellään 588.

Vannisen kuulatulos on Suomen kautta aikain toiseksi paras 17-vuotiaiden hallitulos eikä jää Mari Wahlmanin SE:stä kuin 17 senttiä. Omaa ennätystään Vanninen paransi yli metrin.

– Alkuerän yritin ottaa vain mahdollisimman rennosti, mutta kunnolla. Kuulassa tuli vain yksi hyvä työntö. Toiveena olisi, että taso pysyisi siellä 15 ja puolen metrin tuntumassa, Vanninen kertoi.

– Pituushypyssä tekniikka oli vähän hakusessa, mutta tuli sinne yksi ookoo hyppy. Ensimmäiset hypyt lähtivät lankun takaa ja kaksi viimeistä jätin hyppäämättä, että ehdin aitajuoksun finaaliin.

Aitajuoksuun Vanninen löysi mainion terän.

– Varmaan se oli hyvä juoksu. Ainakaan ei tullut osumia, Vanninen sanoi.

Vannisen hallikausi jatkuu tulevassa viikonvaihteessa Helsingissä moniotteluiden hallimestaruuskilpailuissa.

– Katsotaan miten hyvin hän sinne palautuu. Tämä oli se hallikauden ensimmäinen kilpailu, jossa katsottiin, missä mennään, Vannisen valmentaja Matti Liimatainen sanoi.