Vanninen otteli yhdeksänneksi: ”Opettavainen kokemus”

Saga Vanninen ei ollut täysin tyytyväinen Budapestin MM-kisojen seitsenottelun 9. sijaansa pistein 6289. Eroa omaan ennätyssarjaan kertyi 102 pistettä, mutta hellesäässä käyty kisa toi rutkasti oppia ja kokemusta ensi kesän EM-kisoihin ja olympialaisiin tähtäävälle urheilijalle.

– Opettavainen kokemus, kun pääsee katsomaan mitä huiput oikeasti tekevät ja näki senkin, ettei Anna Hall niin hyvin onnistunut, eli ei ne huiputkaan aina onnistu, Vanninen tuumi.

Mestariksi nousi akillesoperaation jälkeen huipulle palannut britti Katrina Johnson-Thompson 6740 pisteellä. Yhdysvaltain ottelutähti Hall oli toinen pistein 6720.

Vannisen tulossarja Budapestissa oli 100 metrin aidat 13,62, korkeus 180, kuula 14,78, 200 metriä 24,71, keihäs 48,32 ja 800 metriä 2.20,13. Tuloksista Vanninen oli tyytyväinen korkeushyppyyn ja keihäänheittoon.

– Keihäs oli hyvä laji ja tulos kauden paras. Keihään kanssa on ollut vähän haasteita, varsinkin kevään ennätysottelussani Götzisissä, mutta nyt olen saanut sen kuntoon. Mutta nyt oli tiettyjä muita lajeja, jotka eivät oikein kulkeneet, Vanninen totesi.

– Korkeus oli hyvä, enkkaa sivusin. Se on mennyt hallikauden jälkeen eteenpäin.

Helle seurana läpi ottelun

Ottelun Vanninen päätti 800 metrin juoksuun yli 30 asteen helteessä. Lämmintä riitti läpi ottelun, mutta Vannisen mukaan se ei suuremmin haitannut.

– En tiedä olisiko se tuo kuumuus, mutta kyllä se aika rankalta tuntui, Vanninen totesi 800 metristä.

– Onneksi pääsimme tekemään aika paljon lajeja varjossa. Keihäs oli ainoa, joka piti tehdä oikeasti auringossa.

Vanniselle Budapestin ottelu oli kolmas kansainvälisen tason ottelu tällä kaudella: Götzisistä tuli ennätys 6329 pistettä, Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-titteli ja nyt MM-kisojen 9. sija.

Kaikissa jäi petrattavaa

Kolme hyvää ottelua ja kauden pääkisasta mestaruus, mikä maku jäi tästä kaudesta?

– Kaikissa otteluissa jäi vähän petrattavaa. Jokaisessa mokasin jonkun lajin. Olisin halunnut yhden onnistuneen ottelun, mutta ensi vuonna sitten