”Vanhemmatkin työnsivät innolla kuulaa”

Pienet jalkapalloilijat pinkoivat Rovaniemen Silja Line Seurakisoissa

Uuraisten Urheilijoiden keskiviikkoisissa Silja Line Seurakisoissa oli mukana reilut 30 alle 12-vuotiasta lasta. Myös monet vanhemmat ottivat innolla tuntumaa kuularinkiin ja juoksurataan, sillä seurakisoissa vanhojen yleisurheilumuistojen verestäminen on enemmän kuin sallittua.

– Pidämme kesän aikana kolmet seurakisat. Kahdet on nyt pidetty ja yhdet ovat vielä jäljellä. Osanottajia oli eilen naapurikunnistakin, Uuraisten Urheilijoiden talousvastaava ja yleisurheilutoiminnan vetäjä Reijo Länkinen kertoo.

Länkisen mukaan seurakisojen pienimmät osanottajat ovat olleet 3-vuotiaita taaperoita. Heidän suorituksiaan on tultu parhaimmillaan seuraamaan vanhempien ja isovanhempien voimin.

– Matalan kynnyksen kisakonseptiin saa hyvin isät ja äiditkin mukaan. Toimitsijatehtävien lisäksi he ovat itsekin innostuneet verestämään kouluaikaisia yleisurheilumuistoja. Eilen työnnettiin kuulaa ja osa vanhemmista juoksi 300 metriä. Siinä taidettiinkin nähdä illan näyttävimmät heittäytymiset maaliviivalla, Länkinen naurahtaa.

Hän sanoo, että Silja Line Seurakisojen kautta moni lapsi on jäänyt pysyvästi mukaan seuratoimintaan.

– Kisojen kautta on saatu myös sponsoreita. Aivan hiljattain saimme eräältä yritykseltä sponsoritukea, jonka avulla hankimme uusille nuorille jäsenillemme yleisurheilulisenssejä.

Harjoitellaan kilpailemista

Lasten vanhemmat pääsevät kokeilemaan yleisurheilulajeja myös Jämsässä, Kaipolan Vireen järjestämissä Silja Line Seurakisoissa.

– Järjestämme kesän aikana yhteensä kahdeksat seurakisat. Näin heinäkuussa osanottajia on vähemmän, kun perheet ovat lomareissuillansa. Elokuussa koulujen alun ja töihin paluun jälkeen mukana yleensä reilut 30 lasta ja kourallinen innokkaita aikuisia, Kaipolan Vireen nassikkapäällikkö Jussi Sinisalo kertoo.

Sinisalon mukaan Silja Line Seurakisat linkittyvät luontevasti seuran järjestämään yleisurheilukouluun.

– Joka maanantai on treenit ja joka toinen keskiviikko kilpailut, joissa harjoitellaan kilpailemista lajeissa, joita treeneissä on juuri harjoiteltu. Yleisurheilukoulun ohjaaja on mukana myös seurakisoissa ohjaa siellä lapsia kilpailemisessa. On hyvä, lapset pääsevät omassa yleisurheilukouluporukassa ja tutun ohjaajan kanssa harjoittelemaan myös kilpailemista, Sinisalo päättää.