Julia Valtanen voitti keihäsnaisten maaottelukarsinnan

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen voitti naisten keihäänheiton Jyväskylän Harju-cupissa tuloksella 56,01. Kilpailu oli myös karsinta viikonvaihteen Ruotsi-otteluun, jonne kaksi muuta paikkaa lunastivat Lahden Ahkeran Jenni Kangas ja Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen.

– En ole vielä ehtinyt paljon Ruotsi-ottelua miettiä. Mutta tosi kiva, että onnistuin ja pääsen maaotteluun heittämään, Valtanen totesi.

– Omat heitot olivat nyt tuommoisia perusheittoja. Tekniikan kanssa on vielä hommia.

Valtanen on tällä kaudella heittänyt 57,84. Turun Kalevan kisoissa hän oli seitsemäs, mutta hiljattain Kemissä hän voitti 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden tuloksella 57,66.

Kalevan kisoissa kolmanneksi heittänyt Kangas oli Jyväskylässä toinen tuloksella 55,69, ja Kalevan kisoissa toiseksi heittänyt Jääskeläinen Jyväskylässä kolmas tuloksella 54,73. Kesän tilastokärki, Joensuun Katajan Heidi Nokelainen oli Jyväskylässä neljäs heitettyään 53,37.

Turun Kalevan kisojen voittaja Sanne Erkkola ei osallistunut karsintaan. Hän oli jo aiemmin päättänyt lopettaa kilpailukautensa Kalevan kisoihin.

– Kalevan kisat oli minulle kauden pääkilpailu. Katsoin sen jälkeen, että kroppa ja mieli vaativat nyt lepoa, Erkkola sanoi.

Ruotsi-ottelussa Tampereella ensi viikonloppuna suomalaisten kovin kanto käännettäväksi on ruotsinsuomalainen Sofi Flink, jonka nimissä on Ruotsin tämän kauden kärkitulos 55,10.