Valtakunnallisen Hese-kisan finaali huomenna Tampereella!

Valtakunnallisen Hese-kisan finaali huomenna Tampereella!

Koko kevään ajan kestänyt koululaisten huikea Hese-kisakiertue huipentuu huomenna keskiviikkona Pyynikin kentällä Tampereella kilpailtaviin valtakunnallisiin finaaleihin. Mukana ovat 17 piirikisan voittajajoukkueet sekä huikea kannustajien joukko. Luvassa on liikunnan iloa aamusta pitkälle iltapäivään!

Hese-kisa on 5-6 luokkalaisille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kisataan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. Huikea valtakunnallinen finaali järjestetään huomenna keskiviikkona 20.5.2015 Tampereella, jossa piirikisojen voittajat kamppailevat Hese-kisamestaruudesta.

Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Ritva Immonen odottaa jo innolla huomista finaalipäivää.

  • Hese-kisan suosio on säilynyt koulujen keskuudessa korkealla vuodesta toiseen. Tänäkin vuonna Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin yhteinen H-hetkiohjelma on liikuttanut satoja kouluja ja tuhansia koululaisia, ja vienyt opettajille ja oppilaille tietoa liikunnan ja terveellisen ruokavalion merkityksestä. Huominen finaalipäivä on hieno huipennus vauhdikkaalle Hese-kisakeväälle.

Myös Hese-kisojen kummiurheilija, seiväshyppääjä Eemeli Salomäki odottaa innolla huomista finaalipäivää ja toivoo sään suosivan.

  • Toivottavasti sää suosii, sillä auringossa kaikilla on hauskempaa. Odotan huomiselta viime vuoden tapaan pirteitä urheilusuorituksia ja iloista tunnelmaa. Mitä tasaisempaa kamppailu on, sitä jännittävämpi päivästä tulee, Salomäki ennakoi.

Finaalijärjestelyistä vastaavan Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen kertoo kaiken olevan valmista huomista tapahtumaa varten.

  • Luvassa on iloinen ja karnevaalihenkinen tapahtuma. Toivottavasti aurinkoa riittää, koska hyvä sää on varma tunnelman kohottaja. Pyyniin kenttä on sopivan pieni ja kodikas tällaista tapahtumaa varten. Järjestelyissä on mukana oman porukkamme lisäksi myös Sammon yläkoulun liikuntaluokkalaiset. Nuoret pääsevät näkemään läheltä tapahtuman järjestelyt ja tekevät samalla töitä pienempiensä eteen, Hakanen kertoo.

Hese-kisan finaalissa kilpailevat: Kirkonkulman koulu (Lieto), Keljon koulu (Jyväskylä), Teuvo Pakkalan koulu (Oulu), Käppärän koulu (Pori), Kausalan koulu (Kausala), Katajarannankoulu (Rovaniemi), Kurjalan koulu (Leppävirta), Otsonkoulu (Ähtäri), Kulennoisten koulu (Savonlinna), Langinkosken koulu (Kotka), Lauritsalan koulu (Lappeenranta), Raumankarinkoulu (Himanka), Tesomajärven koulu (Tampere),Kyrkoby skola (Sibbo), Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu (Helsinki), Kätönlahden koulu (Kajaani), Niittylahden koulu (Joensuu).