Valmentaja veti Fraser-Prycen viestistä, Kilty kritisoi poisjääntejä

Powell Jamaikan mestariksi

Jamaikan naispikajuoksun kirkkain tähti Shelly Ann Fraser-Pryce ei kilpaillut maan 4 x 100 metrin joukkueessa vaikka oli paikalla MM-viesteissä Nassaussa. Jamaikalaismedian mukaan syynä oli se, että häntä ei valittu juoksemaan pikaviestin alkuerissä. 

Fraser-Pryce jätti kisoissa 4 x 200 metriä väliin, ja kun valintaa pikaviestin alkueriin ei tullut, juoksijan valmentaja Stephen Francis päätti, ettei Fraser-Pryce juokse myöskään finaalia.

Jamaikan joukkueen teknisen johtajan Maurice Wilsonin mukaan tilanteen pohjusti ”virheellinen kommunikaatio”.

– Tähän jäi vielä perattavaa, Wilson totesi Jamaica Gleanerille.

Jamaika voitti naisten pikaviestin Veronica Campbell-Brownin loisteliaan ankkuriosuuden siivittämänä.
 

Black puolusti, Kilty kritisoi pois jääntejä

MM-viestit puhuttivat jälkikäteen myös Britanniassa. Hallikaudella loistanut pikajuoksija Richard Kilty kritisoi sitä, että maan kärkisprintteistä Adam Gemili, James Dasaolu ja Chijindu Ujah eivät lähteneet MM-viesteihin Bahamalle. Kilty katsoo, että pikaviestijoukkue olisi voinut Nassaussa varmistaa parhaalla kokoonpanolla olympiapaikan Rio de Janeiron kisoihin.

Nyt brittijoukkue ei yltänyt MM-viestien finaaliin ja joutuu hakemaan olympiapaikkaa aikojen perusteella. Bahamalla jaettiin 4 x 100 ja 4 x 400 metrillä kahdeksan, eli puolet kaikista olympiapaikoista. Britannian miesten ja naisten 4 x 400 metrin joukkueet ja naisten 4 x 100 metrin joukkue varmistivat olympiapaikat MM-viesteistä.

Britannian yleisurheiluliiton urheilujohtajalta Neil Blackiltä riitti ymmärrystä kisoista pois jääneille.

– Todellisuudessa kaikki ei aina mene kuten ideaalimaailmassa. Tässä poissaolojen taustalla oli vammoja, tenttejä ja myös urheilijoiden omia, muita suunnitelmia, Black tuumi Daily Mailille.