Valmentaja Frye kiitteli Kanervon mitalijuoksua

Valmentaja Frye kiitteli Kanervon mitalijuoksua

Jussi Kanervon amerikkalainen valmentaja Curtis Frye onnitteli tyytyväisenä juoksijaansa 400 metrin aitojen 22-vuotiaiden EM-hopeasta Tallinnassa.

Kanervo on juossut Fryen valmennuksessa kahdesti Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisojen finaalissa, ollut kerran EM-joukkueessa ja nousi Tallinnassa taistelemaan mestaruudesta.

– Jussi on hieno urheilijana. Hän lähtee aina voittamaan. Niin näihinkin kisoihin. Kun saadan vähän lisää nopeutta, hän juoksee alle 49 sekunnin aikoja, Frye totesi.

Frye ja Kanervo laativat Tallinnan finaaliin taktiikan, jolla kisaan suosikkina lähteneeltä Patryk Dobekilta juostaan jalat alta ensimmäisen viiden aidan aikana. Sitä Kanervo yrittikin, mutta  Dobek kiri voittoon ennätyksellään 48,84.

– Ajatuksena oli, että tämä kisa alkaa vasta kuudennelta aidalta. Näin tehtiin, koska tässä kisassa Jussi juoksi vain voittaakseen. Toisenlaisella taktiikalla hän olisi ehkä pystynyt juoksemaan jonkun 49,40, Frye viittasi Kanervon rajuun alkuvauhtiin.

Kanervo juoksi toiseksi ennätyksellään 49,66, ja tallentaa hopeaan palkintokaappiin nuorten olympialaisissa vuonna 2010 juostun 110 metrin aitojen pronssin viereen.

– Sieltä puuttuu vielä se kultainen mitali, jota jokainen urheilijaa haluaa. Sitä haetaan vielä, Kanervo tuumi.

Urheilijan tyrä tutkittava

Kanervon Tallinnan juoksu jäi hieman Pekingin MM-kisojen tulosrajasta 49,50, mutta Kanervo ei osannut vielä sanoa, kuinka hänen loppukauden ohjelmansa jatkuu.

– Minulla on ollut maaliskuusta lähtien niin sanottu ”urheilijan tyrä”. Menen maanantain käymään lääkärissä. Katsotaan sitten sen jälkeen, mitä tehdään, Kanervo totesi.

South Carolinan yliopistossa opiskeleva Kanervo juoksi keväällä Yhdysvalloissa silloiseksi ennätyksekseen 49,78 ja oli Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisoissa kuudes. Kilpailujen välit olivat kuitenkin vaivan takia pitkät.

– Se vaivasi eniten pääkoppaa. Pystyin kyllä harjoittelemaan, mutta kun ei ollut paljon kisoja, ei tiennyt miten uskaltaa juosta, Kanervo kertoi.

Yksi kilpailu Kanervolla on kuitenkin kalenterissa. Hän juoksee syksyllä sotilaiden MM-kisoissa, sillä hän aloitti viime maanantaina asepalveluksensa. Kanervo pysyy Suomessa tammikuulle asti ja palaa sitten Yhdysvaltoihin.

– Sen jälkeen on tarkoitus harjoitella ja kilpailla siellä aina ensi kesän olympialaisiin asti, Kanervo sanoo.

Mörö ihmetteli terävyyden puutetta

Oskari Mörö oli Tallinnan kilpailussa kuudes ajalla 50,27. Sijoitus ja aika olivat viime kesän EM-finalistille pieniä pettymyksiä.

– En saanut askeleeseen sellaista purevuutta kuin halusin. Juoksu oli vähän väkinäistä ja tehotonta, Mörö sanoi.

Mörö tuumi, että täytyy valmentajan kanssa analysoida, miksi juoksu ei ollut aivan halutunlaista.

– Yleensä minulla juoksun loppu on vahva, nyt se oli kaikkea muuta.

Tuloksethttp://www.tilastopaja.org/db/results.php?Season=2015&CID=12862438&user=…