Valmentaja aavisti Williamsin siskosten menestyksen

Valmentaja aavisti Williamsin siskosten menestyksen

Valmentaja Lennox Graham tiesi mistä puhui todetessaan toissa vuonna, ettei Jamaikan naispika-aitureiden menestys tyssännyt Brigitte Foster-Hyltonin ja Delloreen Ennis-Londonin lopettamiseen.

Charlottessa North Carolinassa yliopistossa valmentava Graham luotsasi siskokset Danielle ja Shermaine Williamsin Pekingin MM-kisojen mestaruteen ja seitsemänteen sijaan. 

Ja lisää menestystä lienee luvassa.

– Tämän kesän tavoitteena oli juosta 12,49. Ihan siihen en päässyt, mutta se täytyy laittaa ensi kauden tavoitteeksi, Danielle Williams tuumi jamaikalaiselle Gleanerille.

Williams pudotti ennätyksensä välierissä lukemiin 12,58 ja kohensi sitä sadasosalla finaalissa. Juoksijan mukaan mestaruus ei tuntunut arkipäivässä. 

– Minun elämäni ei muuttunut millään tapaa. Kukaan ei tunnistanut minua. Minulle sanottiin, että näytän aivan erilaiselta kuin televisiossa, Williams kuvaili kokemuksiaan piipahdettuaan kisojen jälkeen Jamaikalla.

Talveksi Williams lentää talveksi Yhdysvaltoihin, Johnson C. Smith -yliopistoon ja Grahamin valmennukseen.

Isosiskon jalanjäljissä

Williams on edennyt urallaan isosiskonsa Shermainen jalanjäljissä. Shermain valmistui jo aiemmin samaisesta amerikkalaisesta yliopistosta, jossa Danielle nyt opiskelee, ja jonka kentillä molemmat harjoittelevat.

–  Se on aivan mahtavaa, kun on oma sisko kisaamassa yhtä aikaa, ja nyt kun vielä molemmat päästiin finaaliin. Hän on kova kilpailija ja myös se henkilö, joka minut yllytti aloittamaan yleisurheilun, Danielle hehkutti IAAF:lle.

– Me harjoittelemme joka päivä yhdessä, kilpailemme yhdessä ja jaamme kaikki nämä hetket yhdessä.

Universiadeista vauhtia

Mestaruus Pekingissä oli Danielelle yllätys ja kauden toinen suurvoitto. Hän kävi aiemmin kesällä voittamassa Universiadit Etelä-Koreassa.

– Pekingiin mennessä unelmana oli päästä finaaliin. Jamaikan MM-karsintojen jälkeen valmentaja päästi minut Universiadeihin, mutta sen jälkeen jatkettiin heti harjoittelua. Se oli oikea päätös. Pystyin valmistautumaan MM-kisoihin juuri niin perusteellisesti kuin pitikin.

Jatkon suhteen Williams aikoo pitää päänsä kylmänä. Muiden odotukset ensi kesän suhteen tulevat olemaan aivan eri tasolla kuin ennen MM-kisoja.

– En aio miettiä, mitkä odotukset ovat. Jatkan omalla maltillisella linjallani ja toivon mukaan olen ensi vuonna Riossa olympiavoittaja, Williams sanoo.