Valmennuksen ja hallinnon uudistustyö tapetilla SUL:n hallituksessa

Arokallio ja Ovaska jatkavat SUL:n varapuheenjohtajina

Valmennusorganisaation ja hallinnon uudistukset sävyttävät Suomen Urheiluliiton (SUL) tulevaa toimintavuotta. Seminaarikokouksessaan Nastolassa liiton hallitus arvioi kuluvaa vuotta, kuuli ensi vuoden toiminta -ja taloussuunnitelman perusteet ja kävi keskustelun suunnitelmien lopputyöstön ohjenuoraksi.

Liiton valmennusjärjestelmän uudistus on jo liikkeellä. Järjestelmän toimia ohjataan jatkossa pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän kaupunkivalmennuskeskuksista. Niitä johtavat valmennuspäälliköt on jo valittu. Nyt organisaatioon haetaan valmentajia Nuorten olympiavalmentajan nimikkeellä.

Liitossa on meneillään myös hallintorakenteiden ja sääntöjen uudistustyö, joka yltää vuoteen 2018. Ensi vuoden aikana haetaan ratkaisua myös siihen, missä liiton toimitilat jatkossa ovat.

Syksyn seminaarikokouksen analyysiosassa valmennusjohtaja Jorma Kemppainen, seurapalvelujohtaja Harri Aalto ja talousjohtaja Auli Miettinen kävivät läpi kuluvaa toimintavuotta. Esitysten ja niistä käytyjen keskustelujen pohjaksi hallituksen varapuheenjohtaja Ahti Arokallio kertasi kuinka vuosi on meneillään olevan strategian taustamuuttujien osalta mennyt, eli kuinka esimerkiksi lisenssit ja Kalevan Malja –pisteet ovat jakautuneet alueellisesti ja seuroittain.

Katsauksen mukaan erityisesti seurapalvelut on onnistunut strategiakauden tavoitteissaan erinomaisesti.

Työryhmä pui organisaatiota ja varainhankintaa

Seurapalvelusektorin ensi vuoden toiminnassa korostuvat osaaminen ja koulutus sekä yhteistyön vahvistaminen alueellisten ja seuraverkostojen kanssa. Osaamisen ja koulutuksen vahvistaminen liittyy rakenteilla olevaan yleisurheiluohjaaja.fi –sivustoon.

Tulevan vuoden myyntityötä leimaa toimintamallien uudistaminen. Uusia myyntituotteita on talousjohtaja Auli Miettisen mukaan rakenteilla erityisesti huippu-urheilusektorille.

Hallitus keskusteli varanhankinnasta ja perusti työryhmän miettimään liiton operatiivista organisaatiota sekä varainhankinnan sisältöjä pidemmällä tähtäyksellä.

Työryhmään nimettiin puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi, varapuheenjohtaja Ahti Arokallio, Kimmo Oila, viestintä- ja markkinointivaliokunnan puheenjohtaja Tomi Pyylampi sekä liiton johtoryhmä kokonaisuudessaan.

SUL:n ja SAUL:n neuvottelut alkamassa

Kilpailutoiminnasta hallitus päätti, että vuonna 2018 Suomessa järjestettävän Ruotsi-ottelun kisaisännyys avataan kilpailulle potentiaalisten ehdokkaiden kesken. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin Tampereella.

Ensi vuoden kilpailutoiminnassa keskeisiä asioita ovat pohjan rakentaminen SUL:n ja Ylen välisen tv-sopimuksen jatkolle sekä ensi kesänä Vaasassa kilpailtavan EM-joukkuekilpailun Ykkösliigan mittelön tasokas läpivienti. Ensi vuonna rakennetaan pohja myös Tampereella käytäville vuoden 2018 junioreiden MM-kisoille.

Liiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kertoi, että neuvottelut, joiden tavoitteena on SUL:n ja Suomen Aikuisurheiluliiton yhteen sulauttaminen, käynnistyvät lähiviikkoina. Näin toimitaan Harmaakorven mukaan aikuisyleisurheilun kansainvälisen kattojärjestön WMA:n toivomuksen mukaisesti.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksen jäsen Antti Pihlakoski kertoi katsauksessaan, että IAAF:n mittavan sääntömuutostyön ensimmäinen vaihe on liiton ylimääräisen kongressin käsiteltävänä joulukuun 3. päivä Monacossa.