Vainion ura jatkuu Viskarin valmennuksessa

Vainion ura jatkuu Viskarin valmennuksessa

Kestävyysjuoksija Alisa Vainion ura jatkuu lappeenrantalaisen Jarmo Viskarin valmennuksessa. Viskari, 53, on Vainion kotiseuran Lappeenrannan Urheilu-Miesten pitkäaikainen valmentaja ja entinen puheenjohtaja.

– Alisa kysyi minua valmentajaksi elokuun alussa. Olen ymmärtänyt, että läsnäolo harjoituksissa ja päivittäisvalmennuksen tukeminen ovat niitä asioita joita Vainio juuri nyt valmentajalta haluaa, Lappeenrannassa asuva Viskari sanoo.

Vainio, 18, nousi 19-vuotiaiden estejuoksun EM-pronssimitalistiksi ja yhdeksi kotimaan naisten kestävyysjuoksun kärkihahmoista Rami Virlanderin valmennuksessa.

– Alisan aiemmat valmentajat ovat tehneet hyvää työtä. He ovat mahdollistaneet Alisan kehittymisen huippujuoksijaksi, Viskari sanoo.

Vainio on ollut kesän kilpailuista sivussa vammojen takia, joten Viskarin ja Vainion yhteistyön ensimmäinen tavoite on päästä irti vammoista ja palata kilparadoille.

– Perehdyn parhaillaan Vainion harjoituspäiväkirjoihin ja harjoitusten toteutuksiin. Tavoitteena on löytää oikeat kehittävät harjoitteet ja katkaista vammakierre, Viskari sanoo.

Viskari, 53, on ammattisotilas, joka eläköityi Puolustusvoimista everstiluutnanttina. Viimeksi hän työskenteli Puolustusvoimien liikuntapäällikkönä. Valmentajanurallaan Viskari on luotsannut noin 30 urheilijaa.