Vainio juoksi kauden parhaansa Kimpisellä, EM-tulosraja ei alittunut

Hanki Kalevan kisojen liput edulliseen kampanjahintaan

Alisa Vainio juoksi Lappeenrannassa raikuvan kannustuksen saattelemana 10 000 metrillä kauden parhaansa 33.27,04, mutta EM-kisojen tulosrajan 33.20,00 alitukseen vauhti ei aivan riittänyt.

Vainio, 20, juoksi 10 000 metriä kolmannen kerran vajaan kuukauden sisään. Lappeenrannan Kimpisen kentällä kävi kuten viikonvaihteessa Jyväskylässä Kalevan kisoissa. Vainio pysyi EM-kisarajatahdissa reilusti yli puolimatkan, muttei aivan loppuun asti.

– Juoksu lähti tosi helposti liikkeelle. Viiteen kilometriin se tuli kuin ei mitään, vaikka etusuoralla tuuli aika kovaa. Sitten loppumatkasta juoksu alkoi painaa ja vauhti hyytyi aika pahasti, kun takana ei ole kovia vetotreenejä, Vainio sanoi.

Vainio juoksi kilpailun käytännössä soolojuoksuna. Kimpisen kentällä häntä oli kannustamassa yli 500 katsojan joukko, joka kannusti väkevästi.

– Kannustusta kyllä riitti. Etusuoran katsomo oli lähes täynnä, Vainio kiitteli.

Vainiolta kuluva kesä on ollut väkevä paluu lajin kotimaiseen kärkeen sitkeän vammakierteen jälkeen. Tavoitteita riittää myös syyskesälle. Yksi niistä on syyskuussa Lappeenrannassa juostava SM-maraton ja elokuu-syyskuun taitteen Ruotsi-ottelu Tampereella.

– Vielä kuukausi sitten en olisi uskonut, että pystyn juoksemaan näitä vauhteja. Nyt on tarkoitus jatkaa kilpailemisesta. Sitä kautta pääsee kuntoon, ja jos sitten pääsisi vielä vaikka Ruotsi-ottelussa yrittämään omaa ennätystä.

Vainion 10 000 metrin ennätys on kolme vuotta sitten Porissa juostu 32.58,17.

Lappeenranta:
Kimpisen kymppi:
Naiset,10 000 m: 1) Alisa Vainio LappUM 33.27,04.