Vainio haki Hollannista voiton ja virettä EM-maastoihin

Vainio haki Hollannista voiton ja virettä EM-maastoihin

Alisa Vainio juoksi voittoon 19-vuotiaiden sarjassa kansainvälisessä maastojuoksukilpailussa Hollannin Tilburgissa. Matka oli 4,3 kilometriä.

– Oli aika vaikea reitti. Siinä oli kuralätäköitä ja pölkkyjen yli hyppimistä, mutta kuitenkin aika helppo juoksu, Vainio kertaili.

Vainio pinkoi alkumatkasta kärkijoukon mukana, mutta kiristi sitten tahtia noin kilometrin juoksun jälkeen. Puolimatkassa hän oli jo tehnyt selvän pesäeron muihin.

– Alkukiihdytyksessa mentiin aika kovaa, en ihan päässyt siinä kärjen mukaan, mutta löysin siitä oman paikkani ja pystyin juoksemaan rennosti. Kilometrin jälkeen pääsin pitkillä suorilla hyvin rullaamaan ja muista irti.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten juoksijalle kilpailu oli valmistautumista Ranskassa Toulon-Hyèresissä joulukuussa juostaviin EM-maastoihin.

– Kunto on ihan hyvä, mutta vielä ei ole missään kilpailussa tarvinnut antaa ihan kaikkeaan, Vainio viittasi PM-maastoihin, jossa hän voitti juniorisarjan.

Hollannissa Vainion voittoaika oli 14.45, kun toiseksi juossut Norjan Live Solheimdal tuli maaliin ajassa 15.00. Kisa juostiin viileässä 5-8 asteen säässä.

– Tämä palveli hyvin valmistautumista EM-maastoihin. Alisa sai tästä hyvin kansainvälistä tatsia. Nyt katsotaan, että juostaanko Suomessa vielä yksi harjoituskilpailu ennen EM-maastoja, valmentaja Rami Virlander totesi.

Tilburg, Hollanti:

Kansainvälinen maastojuoksukilpailu:

Naiset, 19-v. 4,3 km: 1) Alisa Vainio Suomi 14.45, 2) Live Solheimdal Norja 15.00, 3) Vanessa Scaunet Hollanti 15.19