Vain pistesija tyydytti Söderbergiä: Sairastelu vei terää

Vain pistesija tyydytti Söderbergiä: Sairastelu vei terää

Pistesija maistui, tulos ei. Moukarinheittäjä David Söderbergille kahdeksas sija oli oiva tuliainen Rion olympialaisista, mutta se kaiveli, että reilun 76 metrin heitolle, jolla hän voitti Kalevan kisat, hän olisi ollut mitalin tuntumassa.

Heittäjän kunto Riossa ei tosin ollut sitä mitä se oli heinäkuussa.

– Sairastelu tänne lähtöviikolla söi aika paljon. En ollut samassa kunnossa kuin heinäkuussa, Söderberg totesi.

Söderbergin parhaaksi jäi kolmannella kierroksella syntynyt 74,61. Se tuli pakon edessä, kun ensimmäinen heitto jäi vaisuksi (72,30), ja toinen osui verkkoon. Jatkopaikka kahdeksan joukossa oli vaakalaudalla.

– Pistesija lämmittää, mutta jos en olisi saanut heittää kolmea viimeistä heittoa, olisi ollut aika synkkää, Söderberg tuumi.

– Kolmas heitto oli hyvä (teknisesti), se vaan olisi saanut olla vähän pidempi.

Olympiakultaa heitti Tadzjkistanin Dilshod Nazarov tuloksella 78,68. Hän on voittanut Aasian mestaruuksia ja oli viime kesänä MM-kisoissa toinen. Toiseksi nousi dopingkäryjen ryvettämä Valko-Venäjän Ivan Tihon, joka heitti 77,70. Nazarovin voitto oli sikäli selkeä, että hän heitti kilpailun kolme pisintä heittoa.

Puolan Wolciech Nowicki oli kolmas (77,73). Hän astui yli ensimmäisen heittonsa. Myös hänen toinen heittonsa katsottiin ensin yliastutuksi, mutta hyväksyttiin sitten, kun todettiin, ettei puolalaisen kenkä osunut ringin reunukseen, vaikka se pyöri reunuksen yli.

Lontoon MM-kisat seuraava haaste

Kisan taso jäi kaikkiaan vaisuksi. Miksi?

– Vaikea sanoa.  Ehkä se, että kyseessä oli olympiafinaali kertoo aika paljon, Söderberg sanoi.

– Oma kisa lähti huonosti käyntiin. Olisin halunnut heittää siihen alkuun 74-75 metriä, sellaisen normiavauksen, mutta sieltä puuttui nyt kolme metriä.

Söderbergille, 38, arvokisojen pistesija oli kauden toinen. Hän oli seitsemäs Amsterdamin EM-kisoissa, eikä uralle näy päätepistettä.

– Niin kauan jatkan kuin tämä on mukavaa, Söderberg sanoı.

Kaksi pistesijaa taannee heittäjälle tulevalle, Lontoon MM-kisoihin tähtäävälle harjoituskaudella myös riittävät tuet jatkaa urheilua.