Vadlejch haastaa Röhlerin, Vetterin ja Pitkämäen Kuortaneella

Vadlejch haastaa Röhlerin

Keihäänheiton viime kesän maailmantilaston kärkikaksikko Johannes Vetter ja Thomas Röhler kilpailee Kuortaneella yleisurheilun Motonet GP –kilpailussa 23. kesäkuuta.

Kaksikkoa ovat haastamassa Tero Pitkämäki ja tshekki Jakub Vadlejch, joka sijoittui viime kesänä Lontoon MM-kisoissa toiseksi.

Kuortaneen kentällä peräti neljä eri keihäänheittäjää on vuosien saatossa sivaltanut yli 91 metrin. Kentällä on nähty kaikkiaan seitsemän yli 90 metrin kisatulosta.

Kuortaneen kilpailun urheilijahankinnoista vastaava Tero Heiska uskoo, että tänä vuonna yli 90 metrin kaariin on hyvät edellytykset, jos sää on suosiollinen.

– Todella vahva heittäjäkaarti on nyt kilpailussa mukana. Näiden lisäksi kisaan on tulossa vielä muita suomalaisia Tero Pitkämäen lisäksi, Heiska sanoo.

Röhler heittää Kuortaneella jo neljättä kertaa ja puolustaa viime vuoden kilpailun voittoaan. Silloin hän heitti 87,28. Hän voitti kilpailun myös 2015 silloisella ennätyksellään 89,27.

Vetter on Kuortaneella kolmatta kertaa. Hän voitti toissa vuonna heitettyään 88,23 ja oli viime vuonna toinen.

Viime kesänä Vetter silpaisi huikean Saksan ennätyksen 94,44 ja voitti maailmanmestaruuden Lontoon MM-kisoissa.

Vadlejch pääsi viime kesänä elämänsä kuntoon ja onnistui mainiosti myös huippukunnon ajoituksesta. Hän heitti Lontoon MM-kisoissa ennätyksensä 89,73 ja voitti heti perään Timanttiliigan finaalin 88,50 kantaneella heitolla.

Kesän mittaan Vadlejch kilpailee Suomessa myös 4. heinäkuuta Joensuussa.