Vaasa ehdolla maajoukkueiden EM-kisojen ykkösliigan isännäksi 2017

Vaasa ehdolla maajoukkueiden EM-kisojen ykkösliigan isännäksi 2017

Vaasaan haetaan yleisurheilun maajoukkueiden EM-kilpailun ykkösliigan kilpailua ensi vuodeksi. Vaasan ohella kilpailun isännyydestä ovat kamppailemassa Tallinna Virosta ja Stara Zagora Bulgariasta. Euroopan yleisurheiluliitto (EA) valitsee kisaisännän 14. kesäkuuta.

Vaasassa on järjestetty yleisurheilun Euroopan cupin 1. divisioonan kilpailu vuosina 2001 ja 2007.

– Vaasassa ollaan valmiita järjestämään ykkösliigan kilpailu. Kaarlen kenttä peruskorjattiin ennen vuoden 2013 Kalevan kisoja. Se on hyvässä kunnossa ja kooltaan sopiva tällaiseen kilpailuun. Vaasan kaupunki on myös vahvasti hakemuksen takana, kertoo Vaasan hakukomitean puheenjohtaja Ingemar Sundelin.

Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtajan Jorma Kemppaisen silmissä Vaasan kilpailu olisi kotimaiselle yleisurheilulle erinomainen välietappi Lontoon MM-kisakesälle.

– Meillä on kasvamassa vahva nuorisokaarti. Ykkösliigan kilpailu olisi monelle nuorelle sopiva ensimmäinen aikuisten maajoukkueen kilpailu kovassa kansainvälisessä seurassa. Vaasa olisi oiva paikka taistella myös noususta superliigaan. Kotikentästä on tunnetusti etua, Kemppainen sanoo.

Vaasaan kisoja hakevat yhteistyössä SUL, Vasa IS ja Vaasan kaupunki