Väänänen moukarifinaaliin, Hautala ja Kittilä juoksivat ennätyksensä

Väänänen moukarifinaaliin

Kiira Väänäsen finaalipaikka moukarissa, Wilho Hautalan ennätys esteissä ja Vesa Kittilän ennätys 400 metrin aidoissa olivat suomalaisittain parasta antia nuorten MM-kilpailuiden kolmannen päivän aamuosiossa.

Väänänen oli moukarin karsinnan kahdeksanneksi paras 59,75 kantaneella heitollaan. Se syntyi kolmannella yrittämällä 58,99 ja 58,03 kantaneiden heittojen jatkoksi.

– Tein moodin vaihdosta tuohon viimeiseen heittoon, että sain vielä parannettua. Läpsin vaan poskille itseäni, että et nyt jännitä. Nyt tuntuu tosi vapauttavalta, voitin itseni. Tulos ei kyllä miellytä, Väänänen sanoi.

Hän odottaa jo kovasti loppukilpailua.

– Teknisesti heitto on hyvä, pitää vaan muistaa malttaa. Rennon kovaa, Väänänen tiivisti mietteensä karsintasuorituksiinsa.

Karsintarajan 62 metriä ylitti kaikkiaan neljä heittäjää, joista pisimmän 62,99 kantaneen kaaren heitti Kanadan Camryn Rogers.


1xb_4487.jpg

Wilho Hautala juoksi ennätyksensä esteiden karsinnassa.

,

Hautala ennätysvauhdissa esteissä

Wilho Hautala onnistui hyvin esteiden alkuerässä ja juoksi ennätyksensä 9.12,42. Hautala oli tyytyväinen, vaikkei omaan 9.05:n tavoitevauhtiinsa yltänytkään. Hautala lähti aikomaansa reippaammin liikkeelle, koska muukin ryhmä lähti.

– Ajattelin, että helpompi on peesissä kuin yksin. Esteet menivät tänään tosi hyvin, pystyin lukemaan hyvin. Kaksi kiekkaa ennen maalia tuntui hyvältä, siinä ohitin vissiin yhden vai kaksi äijää, mutta kun viimeinen kierros alkoi, kyllä rupesi reidessä hapottamaan, Hautala sanoi.

Kittilä iloitsi ennätyksestään

Ennätysvauhdissa oli myös Vesa Kittilä, joka 400 metrin aitojen alkuerässä paineli 53,21. Ennätyksestä lohkesi 0,58 sekuntia. Kittilä oli eränsä seitsemäs. Vaikka jatkopaikka jäi saamatta, kokemus oli kannustava.

– Juoksu tuntui ihan hyvältä ja rennolta, vei eteenpäin. Vähän taas hyytyi lopussa, mutta ehkä vähän tasapainoisemmin kuitenkin tuli, sain pidettyä rytmiä yllä. Ei niin paljon hidastunut, ennätykseensä ja kisakokemukseensa tyytyväinen Kittilä sanoi.

Mäkinen: ”Oli hauskaa”

Pituudessa Olivia Mäkisen kolmesta karsintahypystä pisin kantoi 567, eikä se riittänyt loppukilpailuun.

– Hyppy ei kulkenut yhtään, mutta oli kuitenkin kivaa. Oli hauskaa. Olisin halunnut hypätä pidemmälle, ponnistus ja alastulo olivat vähän heikkoa.

Mäkiselle nuorten MM-kilpailut ovat Tampereen Pyrinnön urheilijana niin kotikisat kuin olla voi.

– Tosi hieno kokemus. Olen tosi kiitollinen, että pääsin tänne, Mäkinen sanoo.

Kolme hyppääjää ylitti karsintarajan 625. Pisimmälle hyppäsi Yhdysvaltain Tara Davis, 640.

Alaselkätuntemukset vaikuttivat Illukan juoksuun

Aiemmin satasella välieriin yltänyt Riku Illukka juoksi 200 metrillä alkueränsä viidenneksi ajalla 21,57. Tie ei aikavertailusta vienyt jatkoon.

– Alaselässä vähän rupesi alkuverryttelyssä tuntumaan, Illukka harmitteli.

Seitsenottelussa Sanni Pajasmaa on kahden lajin jälkeen 1705 pisteellä 20:ntenä. Pajasmaa juoksi 100 metrin aidat aikaan 14,49 ja ylitti korkeudessa ennätyksensä 165.

,


1xa_4941.jpg

Sanni Pajasmaa ylitti korkeudessa ennätyksensä 165.