Väänänen heitti uransa toiseksi parhaan kaaren ja otti pistesijan, Keskitalo jälleen alle 14 sekunnin

Väänänen heitti uransa toiseksi parhaan kaaren ja otti pistesijan

Pistesija uran toiseksi pisimmällä heitolla täytti moukarinheittäjä Kiira Väänäsen tavoitteen yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Tampereella. Väänäsen toinen heitto kantoi 61,18 ja toi MM-finaalissa kahdeksannen sijan.

Voittoon helteisellä Ratinan stadionilla heitti Kanadan Camryn Rodgers, joka sipaisi 64,90. Yhdysvaltain Alyssa Wilsson oli toinen 64,45 kantaneella heitolla.

– Olen tyytyväinen, että sain petrattua ja heitettyä uran toiseksi pisimmän heiton tällaisessa paikassa, Väänänen kertaili finaalia.

Väänäsen ensimmäinen heitto kantoi 58,53. Toinen kierroksella moukari kaarsi sitten yli 61 metrin. Väänäsen, 19, ennätys on hiljattain Kaustisella moukarikarnevaaleilla syntynyt 61,70.

– En muista tuosta pisimmästä heitosta mitään. Varmaan se oli teknisesti hyvä. Omat heitot olivat ihan hyviä ja nopeita, mutta heiton lopusta puuttui vielä tehoja, Väänänen sanoi.

Lapinlahden Varpaisjärven Virettä edustava Väänänen kuten muutkin suomalaiset sai nauttia MM-kisayleisön äänekkäästä tuesta.

– En ole koskaan heittänyt tuollaisessa kannustuksessa, Väänänen sanoi.

Väänäsellä on entuudestaan plakkarissa 17-vuotiaiden EM-kisoista pronssimitali. Seuraavat arvokisat ovat ensi kaudella 22-vuotiaiden sarjassa, mutta tavoittelemista riittää vielä kuluvallekin kaudelle.

– Tämän kauden tavoite on heittää 63–64. Nyt en vielä ollut siinä kunnossa, että olisin näissä kisoissa pystynyt mitalitaisteluun. Oma tavoite näihin kisoihin oli finaalipaikka, ja nyt tuli vielä pistesija päälle, Väänänen kertaili.

Keskitalo: ”Varsinkin puoleen väliin asti oli menossa tosi hyvin”

Saara Keskitalo jatkoi pirteitä juoksujaan 100 metrin aidoissa myös välierissä. Keskitalo aitoi 13,91 välierässään kahdeksanneksi. Alkuerissä 13,93 kirmaissut Espoon Tapioiden juoksija alitti neljännen kerran tällä kaudella 14 sekuntia ja päätti nuorten MM-kisansa hymyillen.

– Ihan hyvä juoksu, varsinkin puoleen väliin asti oli menossa tosi hyvin ja oli hyvä rytmi. Olen tosi tyytyväinen, sillä alku on ehkä ollut kaikista haastavin viime aikoina ja nyt se tuli hyvin, Keskitalo sanoi.

Hän ei harmitellut sitäkään, että juoksun loppupuolella kolisi hieman aitaa.