Uusimäki ja Saarinen yllättivät, Lehikoiselle ja Purolalle huippuajat – Pikajuoksut 6.3.

Uusimäki ja Saarinen yllättivät

22-vuotiaiden 200 metrillä saatiin yllätysvoittajat, kun Roope Saarinen ja Hilla Uusimäki kukistivat etukäteen ennakkosuosikkeina pidetyt Samuli Samuelssonin ja Milja Thuresonin. Viivi Lehikoinen ja Samuel Purola voittivat 17-vuotiaiden 300 metriä huippuajoilla.

– Juoksu kulki tosi hyvin, mutta tuollaiseen aikaan en olisi ikinä uskonut. Ennätys parani yli puolella sekunnilla, 24,15 juossut KU-58:n Hilla Uusimäki hämmästeli maalissa.

Eilisen 60 metrin voittaja Milja Thureson hävisi Uusimäelle loputa 14 sadasosaa.

– Tiesin Miljan olevan tosi kova tälläkin matkalla ja että kisasta tulee tiukka. Oma juoksu oli rentoa ja pysyi hyvin kasassa loppuun asti, Uusimäki kertoi.

22-vuotiaiden 200 metrillä koettiin astetta suurempi yllätys, kun Esbo IF:n Roope Saarinen venytti kalkkiviivoilla ennakkosuosikkina kisaan lähteneen Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelssonin ohi. Kaksikon väliin jäi lopulta kuusi sadasosaa, heidän aikansa olivat 21,42 ja 21,48.

– Aika oli yllätys ja toki voittokin maistuu hyvältä. Olen päässyt harjoittelemaan kunnolla vasta kuusi viikkoa istuinkyhmyssä olleen rasitusvamman takia. Tehtiin Aten (valmentaja-Pettinen) kanssa pari valmistavaa treeniä ja päätettiin lähteä Tampereelle ja tänne. Tästä on hyvä jatkaa. EM-kisarajakaan (20,95) ei ole mahdottoman kaukana, Saarinen aprikoi.

Mahonen ja Kuusiniemi 19-vuotiaiden 200 metrin mestarit

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen nappasi voiton 19-vuotiaiden naisten 200 metrillä. Hänen voittoaikansa oli 24,82.

– Tosi hyvä juoksu! Kulki rennosti alusta lähtien ja pystyin puristamaan hyvin loppuun asti, Mahonen sanoi.

Santeri Kuusiniemi tuuletteli maalissa iloisena voittoaan ja sanoi päivän olleen alkueriä myöten onnistunut.

– Juoksu oli rentoa ja helppoa alusta loppuun asti, hyvä rykäisy! Alkuerissä meno oli vieläkin parempaa, silloin ennätys parani puolella sekunnilla.

Kuusiniemen voittoaika oli 22,11. Alkuerissä hän juoksi 22,03.

Viivi Lehikoinen ja Samuel Purola 17-vuotiaiden 300 metrin mestarit

HIFK:n Viivi Lehikoinen juoksi 300 metrillä huippuajan 38,82.

– Tavoitteenani oli lähteä kovaa ja se onnistui. Viikonlopun aiemmat kisat vähän painoivat jaloissa, mutta hyvin kulki loppuun asti.

Koko viikonlopulle Lehikoinen antaa arvosanan 10-.

– Vähän se kuudenkympin hopea jäi kaivelemaan. Tuntui, että kunto oli parempi kuin mitä sain itsestäni irti. Mutta tyytyväinen olen silti siihenkin.

17-vuotiaiden poikien 300 metrin ylivoimainen voittaja Samuel Purola irtosi telineistä kuin tykin suusta.

-Tavoitteena oli vetää täysillä alusta lähtien ja mielellään alle 35 sekunnin. Se meni juuri niin kuin suunniteltiin. Lopussa ei edes ehtinyt pahasti hapottaa, ikäluokkansa kaikkien aikojen kärkituloksen 34,74 juossut Purola kertasi.

Tulokset

 


savola_elmo-1.jpg

,

Savola rymisteli mestariksi (aitajuoksut)

Kymmenottelija Elmo Lakka otti omansa 22-vuotiaiden 60 metrin aidoissa ajalla 8,20.  Hän kuvasi suoritusta ottelurymistykseksi, joka alkoi vilppilähdön rajaa hiponeella reaktiolla.

– Pikkaisen säikähdin, tuliko vilppilähtö. Sen jälkeen kolhin melkein jokaista aitaa. Nyt polvet ovat vähän turvoksissa, Savola tuumi, mutta lupasi kilpailla ensi viikonvaihteessa SM-hallimoniotteluissa.

Savola osallistui SM-halleissa myös korkeushyppyyn, jossa hän sijoittui tuloksella 195 viidenneksi. Hän jätti seiväshypyn väliin, vaikka oli päättänyt alun perin osallistua myös siihen.

19-vuotiaiden miesten aitojen kultaa voitti Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Ilari Manninen ajalla 7,93. 17-vuotiaiden miesten mestarina palkittiin Espoon Tapioiden Marc Szücs-Bártfai.

Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Anni Koistinen voitti 22-vuotiaden naisten 60 metrin aidoissa kultaa ajalla 8,32. 19-vuotiaiden naisten 60 metrin aitojen kultamitali lähti kotimatkalle HKV:n Anni Siirtolan kaulassa. Hän voitti matkan omalla uudella ennätyksellään 8,64.

17-vuotiaiden naisten aidat olivat ennakkosuosikin, HIFK:n Viivi Lehikoisen heiniä. Hän voitti ajalla 8,42.

Tulokset