Uusimäki 56,95 – Samuelsson 21,09 – Kinnunen keihäsmestari

Uusimäki 56

Tulevaisuuskatselmus Kimpisen kentällä päättyi sunnuntaina Hilla Uusimäen ennätysjuoksuun 400 metrin aitajuoksussa, Samuli Samuelssonin tuplamestaruuteen pikajuoksuissa ja Kinnusen klaanin kolmannen polven keihäsmestaruuteen.

 

Kinnunen ylitti kolmesti entisen ennätyksensä

Sunnuntain ensimmäisessä lajissa nähtiin yllätys. Jami Kinnunen kukisti 22-vuotiaiden miesten keihäänheitossa ennakkosuosikki Joni Karvisen. Äänekosken Urheilijoiden Kinnunen voitti kultaa ennätyksellään 75,20.

Yli seitsemän metriä ennätyksestään jäänyt Tampereen Pyrinnön Karvinen joutui tyytymään hopeaan tuloksella 73,23. Hän yritti lopussa liikaa ja astui yli kolme viimeistä heittoa.

Karvinen on miesten vuositilaston kuudes ennätyksellään 80,04. Pronssia kiskaisi Karvisen seurakaveri Joonas Oksanen kauden parhaalla tuloksellaan 67,76.

Kilpailu heitettiin lähes tyynessä ilmassa. Osanottajia oli 18, joista viimeiseksi sijoittui seiväshypyn hopeamitalisti Janakkalan Janan Niko Koskinen.

Kinnunen johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen eikä luovuttanut kärkipaikkaa. Hän kiskaisi voittotuloksen neljännellä kierroksella.

Kinnunen pidensi ennätystään 1,09 metrillä ja kauden parastaan kahdella ja puolella metrillä. Hän ylitti ennätyksensä myös toiseksi ja kolmanneksi pisimmillä heitoillaan, jotka kantoivat 75,11 ja 74,24. Kinnunen olisi voittanut kultaa niilläkin tuloksilla.

– Voitto oli yllätys, mutta heittojen mitat eivät, Kinnunen sanoi.

Kinnunen kilpailee seuraavan kerran torstaina kotikentällään Äänekoskella. Viime ja toissavuosi olivat Kinnuselle vaikeita.

-Takareidessä oli ylivenyvyyttä ja urheilijan tyrä leikattiin. Ongelmia on ollut, mutta en ole luovuttanut. Vaikeudet ovat vahvistaneet henkisesti. Tavoitteeni on 80 metrin ylitys, Kinnunen kertoi.

Jami Kinnusen, 21, valmentaja-isä Kimmo Kinnunen voitti vuonna 1991 keihäänheiton maailmanmestaruuden ja isoisä Jorma Kinnunen 1968 olympiahopeaa.

 

Kokkinen ja Rautiainen naisten kolmiloikkamestarit

Naisten 22-vuotiaiden kolmiloikka oli poikkeuksellisen tasaväkinen kilpailu. Mitalistit mahtuivat kuuden sentin sisään, ja viideskin hävisi voittajalle vain 14 senttiä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Salli Kokkinen loikki kuudennella eli viimeisellä kierroksella tasan 12 metriä, joka heitti hänet neljänneltä sijalta mestariksi.

Siihen asti johtanut Helsingin IFK:n Heini Vainionpää pääsi vielä Kokkisen jälkeen vastaamaan, mutta hänen viimeinen hyppynsä oli mitätön.

Vainionpää sai hopeaa tuloksella 11,96 ja Kaipolan Vireen Sini Sanaslahti pronssia tuloksella 11,94. Kangasniemen Kalskeen Johanna Hokkanen oli neljäs tuloksella 11,87 ja pituushypyn voittanut Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö viides tuloksella 11,86.

Kokkinen hyppäsi parhaansa 0,9 sekuntimetrin vastatuuleen ja Vainionpää 1,4 sekuntimetrin myötätuuleen. Mestari Kokkisen ennätys on 12,30 ja Vainionpään 12,51.

IF Åsarnan Anna Pajunen johti 19-vuotiaiden naisten kolmiloikkaa viiden kierroksen jälkeen tuloksella 12,33. Saarijärven Pullistuksen Laura Rautiainen ja Raahen Vesan Veera Möttönen ohittivat Pajusen viimeisellä kierroksella loikkimalla ennätyksensä. Rautiainen voitti kultaa tuloksella 12,45 ja Möttönen hopeaa tuloksella 12,38. Pajunen sai tyytyä pronssiin.

.

Siitonen ylitti kerran ja voitti seiväshypyn

Helsingin Kisa-Veikkojen Aino Siitoselle riitti yksi ylitys 22-vuotiaiden naisten seiväshyppymestaruuteen. Siitonen ylitti voittotuloksen 400 toisella yrityksellä. Siitonen yritti kolme kertaa 415:ttä, mutta pudotti joka kerta. Toinen yritys oli lähellä onnistua.

Tampereen Pyrinnön Rosanna Ojala sai hopeaa kauden parhaallaan 360 ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anni Halko pronssia tuloksella 340. Kilpailuissa oli vain neljä osanottajaa.

Siitonen on hypännyt tänä vuonna ennätyksekseen sekä sisällä että ulkona 430. Hän on Suomen vuositilastossa kolmantena Rion olympiakisoissa hyppäävien Minna Nikkasen ja Wilma Murron jälkeen.

 

Rautelinille kultaa, hopeaa ja pronssia

Esbo IF:n Jessica Rautelin keräsi Lappeenrannan SM-kilpailuista värisuoran. Hän juoksi perjantaina 19-vuotiaiden naisten 400 metrillä pronssia, hyppäsi lauantaina pituudessa hopealle ja juoksi tänään 400 metrin aidoissa kultaa. Rautelin voitti aidatun ratakierroksen kauden parhaalla ajallaan 60,24.

-Askeleet sopivat aidoille niin hyvin kuin pitikin, mutta vauhti ei riittänyt tavoitteena olleeseen minuutin alitukseen. Juoksin kuudennella radalla enkä nähnyt muita. Juoksin siis käytännössä yksin ja varmaan sen takia vauhti hidastui vähän, Rautelin sanoi.

Neljä seuraavaa kilpailijaa juoksivat ennätyksensä. Helsingin Kisa-Veikkojen Annika Hannola tuli toiseksi ajalla 61,35 ja IF Sibbo Vargarnan Aino Tapio kolmanneksi ajalla 62,41. Kilpailu juostiin kahdessa erässä suoraan finaalina. B-erässä juoksi neljä ja A-erässä kahdeksan kilpailijatarta.

Kolmea mitalia enempää ei voi vaatia, sillä urheilija saa osallistua enintään kolmeen lajiin.

-Varmaan pituushyppy oli paras kilpailuni täällä. Tein ennätykseni (591), ja kilpailu oli jännittävä, Rautelin sanoi.  

Rautelinia valmentaa Matti Vesterinen, joka on urakoinut Kalevan kisojen kymmenottelun yhdeksän kertaa ja sijoittunut parhaimmillaan neljänneksi.

 

Uusimäki juoksi kaikkien aikojen viidenneksi ja lähelle SE:tä

Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki voitti 22-vuotiaiden naisten 400 metrin aitajuoksun ennätyksellään ja Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi nopeimmalla ajalla 56,95. Uusimäkeä nopeammin ovat juosseet vain Tuija Helander, Petra Stenman, Ilona Punkkinen ja Anna Suurnäkki.

Uusimäki paransi ennätystään 0,45 sekuntia ja jäi Stenmanin nimissä olevasta 22-vuotiaiden Suomen ennätyksestä vain 0,25 sekuntia. Uusimäki pääsee 22-vuotiaiden sarjaan vielä kahtena seuraavana vuonna. Hänen mielestään tämänpäiväinen juoksu ei mennyt aivan nappiin.

-Ensimmäiset 200 metriä sujuivat tosi hyvin. Loppusuoralla pompin liian korkealta aitojen yli, Uusimäki analysoi.

Milla Kelon valmentama Uusimäki voitti perjantaina 400 metrin mestaruuden kovalla ajalla 53,26.

Hopealle juoksi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen kauden parhaalla ajallaan 58,79 ja pronssille Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen ajalla 59,84. Määttänen juoksi hopeaa myös 400 metrillä ja Pekkanen hopeaa 800 metrillä.

 

Lehtonen mestariksi Kanteleen soiton tahdissa

Liedon Parman Tuomas Lehtonen ja Porvoon Akilleksen Viktor Kantele kamppailivat hurjasti loppusileällä 19-vuotiaiden miesten 400 metrin aitajuoksun kultamitalista.

Lehtonen irvisti 40 metrin loppusileällä kahdeksan sadasosan eron Kanteleeseen. Lehtonen voitti kultaa ennätyksellään 52,68 ja Kantele sai hopeaa niin ikään ennätyksellään 52,76.

Myös pronssimitalisti Tampereen Urheilijat-38:n Aleksi Heimonen juoksi ennätyksensä 53,70. Puolessa välissä johtanut Helsingin IFK:n Pekka Sinkkonen tuli neljänneksi ajalla 53,87.

Lehtonen lohkaisi ennätyksistään miltei sekunnin ja Kantele jopa runsaan sekunnin.

-Voitto ei ollut yllätys, olinhan tilastoykkönen. Kultamitali oli tärkeämpi kuin aika. Meni niin tiukaksi, että uskalsin tuulettaa vasta, kun voittajan nimi kuulutettiin, Lehtonen kertoi.

Mikko Mattilan valmentama Lehtonen juoksi perjantaina 400 metrin sileällä neljänneksi. Aitajuoksun on Lehtosen päälaji.

-En ole miettinyt vielä tulevien vuosien tavoitteita, vaatimattoman oloinen Lehtonen sanoi.

 

Vainio-Kaila nautiskeli kultaa kauden helpoimmalla juoksulla

Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila on Lappeenrannan SM-kilpailujen yksi ylivoimaisimmista mestareista. Vainio-Kaila voitti 22-vuotiaiden miesten 400 metrin aitajuoksun kolmen sekunnin erolla kauden parhaalla ajallaan 51,78.

Helsingin IFK:n Jevgeni Aleksandrov juoksi hopealle Vainio-Kailan takana ennätyksellään 54,81.  Oulun Pyrinnön Jere Posti juoksi pronssille kauden parhaallaan 55,90.

-Kauden nopein aika kauden helpoimmalla juoksulla! Alkukauden löin päätä seinään, mutta nyt juoksu alkaa kulkea. Tänään juoksin rennosti ja tasapainoisesti, Vainio-Kaila iloitsi.

Mikko Rinteen valmentaman Vainio-Kailan ennätys on viimevuotinen 51,09. Hän on saavuttanut Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksuissa jo kaksi pronssia ja kaksi hopeaa.

-Tavoitteeni on parantaa ennätystäni vielä tänä kesänä, Vainio-Kaila kertoi.

Vainio-Kaila juoksi perjantaina 400 metrin hopeaa Ville Lampisen jälkeen.

 

 

Keränen, Takala ja Laitinen heittivät mestareiksi

Miesten 19-vuotiaiden keihäänheitto oli merkillisen mainio kilpailu. Kuusi parasta miestä heittivät parhaat tuloksensa viimeisellä kierroksella. Limingan Niitomiesten Toni Keränen paiskasi mestariksi ennätyksellään 70,66.

Töysän Vedon Jaakko Hauta-aho kiskaisi hopeaa tuloksella 66,42 ja Gamlakarleby IF:n Juho Lammi pronssia tuloksella 64,56. Helsingin Kisa-Veikkojen Jaakko Kuismanen jäi neljänneksi neljä senttiä Lammille hävinneenä. Viidenneksi sijoittunut Pudasjärven Urheilijoiden Heikki Kuurola jäi hänkin pronssista vain seisemän senttiä.

Lahden Ahkeran Olli Takala yllätti 22-vuotiaiden miesten kiekonheitossa Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Oskari Perälammen. Takala sinkautti kultaa ennätyksellään 53,13. Perälampi joutui tyytymään tulokseen 52,41 ja hopeamitaliin. Perälampi sijoittui Kalevan kisoissa neljänneksi ja Takala kahdeksanneksi.

Takalan seurakaveri Sami Aartolahti heitti pronssia tuloksella 50,75. Neljänneksi sijoittui kuulantyönnön voittanut Laihian Lujan Timo Kööpikkä tuloksella 47,15.

Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen voitti 19-vuotiaiden miesten kiekonheiton tuloksella 55,62. Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen oli toinen ennätyksellään 50,75 ja Nokian Urheilijoiden Aleksi Jaakkola kolmas ennätyksellään 50,48. Kiekko painaa 1,75  kiloa. Tirkkonen voitti mestaruuden kuulassa ja Jaakkola moukarissa.

 

Kaukolahti kukisti jälleen Lipsasen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen ei saanut tulosta 22-vuotiaiden miesten kolmiloikan kolmella ensimmäisellä kierroksella. Lipsanen tiesi kuitenkin, että kaikki seitsemän kilpailijaa pääsevät kolmelle viimeiselle kierrokselle ja yritti täysillä kovaa tulosta heti alusta alkaen.

Lipsanen loikki kotikentällään viimeisellä kierroksella parhaan tuloksensa 15,81, mutta se ei riittänyt kuin hopeaan. Lipsanen leiskautti hopean myös pituushypyssä. Kenttäurheilijat-58:n Tuomas Kaukolahti loikki kolmannella kierroksella 15,93 ja vei mestaruuden.

-Tulos ei hirveästi tyydytä, mutta voittoputken jatkuminen maistuu hyvältä. Ilma oli minuun makuuni vähän liian kolea (19 astetta). Alusta (mondo) ei ollut hyvä kolmiloikalle, Kaukolahti sanoi.

Pekka Nurmen valmentama Kaukolahti päihitti Lipsasen myös Kalevan kisoissa ja voitti kultaa sielläkin. Kaukolahden ennätys on 16,24. Lipsasen ennätys ulkona on 16,18 ja hallissa 16,23.

SM-pronssia loikki Helsingin Kisa-Veikkojen Elias Mäkelä ennätyksellään 15,08.  

Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi voitti 19-vuotiaiden miesten kolmiloikan tuloksella 15,09. Espoon Tapioiden Veikko Nugraha oli toinen tuloksella 14,80 ja Helsingin IFK:n Heikki Chen kolmas ennätyksellään 14,59.

 

Nousukuntoinen Lampela seiväsmestariksi  

Oulun Pyrinnön Elina Lampela voitti 19-vuotiaiden naisten seiväshypyn kauden parhaalla tuloksellaan 405. Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen hyppäsi hopeaa ennätyksellään 395 ja Kuivasjärven Auran Henriikka Könönen pronssia samalla tuloksella.

Lampela ylitti 375 ensimmäisellä, 385 toisella, 395 ensimmäisellä ja 405 toisella. Hän yritti kolme kertaa 415:ttä. Lampela jätti väliin 400. Ollikainen ja Könönen yrittivät sitä korkeutta, mutta eivät onnistuneet ja Lampela huokaisi helpotuksesta.

-Olen tyytyväinen tulokseeni. Minua jännitti hirveästi, kun jätin 400 väliin, Lampela kertoi.

Lampela ylensi kauden parastaan kymmenellä sentillä. Hän hyppäsi viime vuonna ulkona ennätyksekseen 416 ja hallissa jopa 432.

–Tämä vuosi on mennyt alakanttiin, mutta nyt olen menossa parempaan suuntaan. Hyppäsin tänään toistaiseksi kauden parhaan kilpailuni. Hyppään tänä kesänä enää ehkä vain yhden kilpailun, ja yritän siinä kohentaa tämänpäiväistä tulostani, Lampela kertoi.

Mestari Lampelaa valmentaa Ossi Helander.

 

Samuelsson viiletti voittajaksi kauden parhaalla

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson viiletti odotetusti 22-vuotiaiden miesten valtiaaksi. Voittoaika oli peräti 21,09 eli kauden kotimainen kärkiaika. Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivala pyyhälsi kakkoseksi ajalla 21,53 ja Porvoon Akilleksen Willem Kajander kolmanneksi ajalla 21,98. Alkueränsä voittanut Samuelssonin seurakaveri Otto Ahlfors ei osallistunut finaaliin.

-Verryttelyssä tuntui huonolta, joten ajattelin, että juoksen jotain 21,50. Juoksu kulki kuitenkin yllättävän hyvin. Tämä oli kauden parasta tekemistä, Samuelsson riemuitsi.  

Samuelsson voitti eilen 100 metrin kultamitalin.

Miesten 19-vuotiaiden 200 metrillä viisi parasta juoksivat ennätyksensä. Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemi irrotteli voittoon ajalla 21,82. Hän voitti  myös 100 metriä.

Esbo IF:n Tuukka Huuskola rutisi hopealle ajalla 21,93 ja Teuvan Rivakan Niko Vainionpää pronssille ajalla 21,96. Pika-aidat voittanut Liedon Parman Valtteri Kalliokulju oli kuudes ajalla 22,20.

 

Pulkkinen porhalsi kisojen kuningattareksi

Kolme kultaa ja kolme henkilökohtaista ennätystä: Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen oli Lappeenrannan SM-kilpailujen ainoa kolmoismestari.  Pulkkinen kruunattiin päätöspäivänä toiseksi viimeisessä lajissa, 19-vuotiaiden naisten 200 metrillä.

Pulkkinen voitti perjantaina 400 metriä ennätyksellään 54,36, lauantaina 100 metriä ennätyksellään 11,89 ja vielä päämatkansa 200 metriä ennätyksellään 24,13. Pulkkinen juoksi finaalien lisäksi kaksi alkuerää sekä yhden välierän. Pikajuoksukuningatarta valmentaa Ilpo Vesterinen.

-Nyt on tosi väsynyt, mutta onnellinen ja tyytyväinen olo. Huomenna on ansaittu lepopäivä, Pulkkinen hehkutti.

Pulkkisen jälkeen 200 metrillä toiseksi tuli Turun Weikkojen Taika Koilahti ajalla 24,48. Helsingin Kisa-Veikkojen Kira Kruuti juoksi pronssia ajalla 24,98. Satasen kakkonen Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala jäi neljänneksi.

-Hävisin viime vuonna 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa Taikalle 200 metrillä yhdellä sadasosasekunnilla. Tänään sain revanssin, Pulkkinen kertoi.  

 

Kortetmaa jätti Hämäläisen taakseen jo kaarteessa

Kilpailujen viimeisenä lajina nähtiin odotettu Anniina Kortetmaan ja Anna Hämäläisen kaksinkamppailu. Kannuksen Uran Kortetmaa veti pitemmän korren ennätyksellään 23,76. Seinäjoen seudun Urheilijoiden Hämäläinen jäi kakkoseksi ajalla 24,08. Hän juoksi ennätyksensä 23,70 voittaessaan tänä vuonna Kalevan kisojen kultamitalin. Kortetmaa joutui silloin taipumaan kakkoseksi.

Kortetmaa johti juoksua lähdöstä maaliin.

-Olen tyytyväinen. Luulin, että Anna tulee lopussa ohitseni ja huomasin vasta maaliviivalla, että olin voittanut, kertoi myös sata metriä voittanut Kortetmaa.

Mestari Kortetmaa on Suomen naisten vuositilastossa kolmantena Hanna-Maari Latvalan ja Hämäläsen jälkeen. Kortetmaata valmentaa Jukka Vähäkangas.

-Anniina juoksi tosi hyvin ja karkasi jo kaarteessa. Minä olin kuumeessa ja juoksin vain hyvän treenin. Aion juosta ennätykseni (alle 23,70) vielä tänä kesänä, Hämäläinen vakuutti.  

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pika-aituri Emma Koistinen kiiti pronssille ajalla 24,53. Pituushypyn voittanut Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö tuli viidenneksi ennätyksellään 25,00.

 

Miesten 5000 metrillä dramaattisia loppuratkaisuja

Miesten 22-vuotiaiden 5000 metrin juoksu oli kuin trillerimäinen takaa-ajoelokuva. Kennedy Charicha johti 40 metrin erolla Samu Mikkoseen, kun kello soitti viimeiselle kierrokselle.

Turun Urheiluliiton Charicha jatkoi viimeisen kierroksen samalla vauhdilla, mutta Kuopion Reippaan Mikkonen lensi korkealla ja pitkällä askeleellaan Charichan ohi 200 metriä ennen maalia.

Mikkonen jätti matalalla askeleella etenevää Charichaa viimeisellä 200 metrillä peräti seitsemän sekuntia ja pysäytti kenttäkellon ennätysaikaansa 14.40,67. Charicha jäi hopealle ajalla 14.48,20.

Estejuoksun voittanut IF Raseborgin Otto Loukkalahti näytti ottavan varmasti pronssin, mutta tuupertui yllättäen 200 metriä ennen maalia. Hän ei päässyt maaliin, mutta käveli radalta pois omin voimin. Sjundeå IF:n Eero Saleva nappasi pronssin. Kuuluttajat kannustivat juoksijoita hurjasti.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Robin Ryynänen oli voittanut jo 19-vuotiaiden miesten 1500 metriä ja voitti myös 5000 metriä. Voittoaika oli 15.00,45.

Valkeakosken Hakan Teemu Visala juoksi hopeaa ennätyksellään 15.20,04. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Otto Kaario sai pronssia ajalla 15.32,99.

Estejuoksun voittanut Karkkilan Poikien Jere Alén keskeytti ja 1500 metrin kakkonen Limingan Niittomiesten Samuli Hussa hylättiin.

 

Kivenmäki jätti Matintalon – Wallenius keskeytti

Turun Urheiluliiton Johanna Matintalo havitteli 22-vuotiaiden naisten 5000 metrillä jo näiden kilpailujen kolmatta mestaruuttaan.  

Kuortaneen Kunnon Aino Kivenmäki pilasi sellaiset haaveet karkaamalla Matintalolta puolentoista kilometrin paikkeilla.

Johanna Peiposen serkku Kivenmäki jolkutteli ylivoimaiseen mestaruuteen ajalla 17.12,31. Matintalo kiri hopealle ennätyksellään 17.33,44. Espoon Tapioiden Muinonen sai pronssia ajalla 17.34,53. Matintalo paransi ennätystään 35 sekunnilla.

Ylivoimaisesti kovimman tilastoajan, 16,32,78, juossut Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Noora Wallenius keskeytti 3300 metrin kohdalla. Hän oli siinä vaiheessa pudonnut Kivenmäen kyydistä.   

Naisten 19-vuotiaiden 3000 metrillä kymmenestä osanottajasta peräti kuusi juoksi ennätyksensä. IF Kraftin Heidi Kuuttinen karkasi Vasa IS:n Lycke Karlssonilta 300 metriä ennen maalia.

Kuuttinen voitti ajalla 10.04,01 ja Karlsson sai hopeaa ennätyksellään 10.09,78.

Kolmanneksi tuli Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi ennätyksellään 10.11,93.  Leponiemi juoksi tämän vuoden Kalevan kisoissa 10 000 metrillä neljänneksi.

Neljänneksi sijoittui 5000 metrin kävelyn hopeamitalisti Espoon Tapioiden Enni Nurmi.

 

(Jyrki Repola.)

 

 

LAPPEENRANTA 7.8.2016 19- ja 22-v. SM-kilpailut

M22 200 m : (-0,5): 1) Samuli Samuelsson IkaalU 21,09, 2) Ville Aarnivala TampPy 21,53, 3) Willem Kajander BorgåAk 21,98.

M22 5000 m: 1) Samu Mikkonen KuopRei 14.40,67, 2) Kennedy Charicha TuUL 14.48,20, 3) Eero Saleva SjundeåIF 15.06,61.

M22 400 m aj: 1) Joni Vainio-Kaila LaitJy 51,78, 2) Jevgeni Aleksandrov HIFK 54,81, 3) Jere Posti OulPy 55,90.

M22 Kolmiloikka: 1) Tuomas Kaukolahti KU-58 15,93, 2) Simo Lipsanen LappUM 15,81, 3) Elias Mäkelä HKV 15,08.

M22 Kiekko: 1) Olli Takala LahdA 53,13, 2) Oskari Perälampi LänsiUU 52,41, 3) Sami Aartolahti LahdA 50,75.

M22 Keihäs: 1) Jami Kinnunen ÄänekU 75,20, 2) Joni Karvinen TampPy 73,23, 3) Joonas Oksanen TampPy 67,76.

 

M19 200 m : (-0,1): 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 21,82, 2) Tuukka Huuskola EsboIF 21,93, 3) Niko Vainionpää TeuvRi 21,96.

M19 5000 m: 1) Robin Ryynänen KeskiUYU 15.00,45, 2) Teemu Visala ValkHa 15.20,04, 3) Otto Kaario JyväskKU 15.32,99.

M19 400 m aj: 1) Tuomas Lehtonen LiedPa 52,68, 2) Viktor Kantele BorgåAk 52,76, 3) Aleksi Heimonen TampU 53,70.

M19 Kolmiloikka: 1) Arttu Tyystjärvi ImU 15,09, 2) Veikko Nugraha EspTa 14,80, 3) Heikki Chen HIFK 14,59.

M19 Kiekko: 1) Veikko Laitinen KeurKi 55,62, 2) Panu Tirkkonen KeitKu 50,75, 3) Aleksi Jaakkola NokU 50,48.

M19 Keihäs: 1) Toni Keränen LimNM 70,66, 2) Jaakko Hauta-Aho TöysVe 66,42, 3) Juho Lammi GamlakIF 64,56.

 

N22 200 m : (+0,6): 1) Anniina Kortetmaa KannU 23,76, 2) Anna Hämäläinen SeinäjSU 24,08, 3) Emma Koistinen JyväskKU 24,53.

N22 5000 m: 1) Aino Kivenmäki KuortKu 17.12,31, 2) Johanna Matintalo TuUL 17.33,44, 3) Sofia Muinonen EspTa 17.34,53.

N22 400 m aj: 1) Hilla Uusimäki KU-58 56,95, 2) Eveliina Määttänen KeskiUYU 58,79, 3) Kirsi Pekkanen KuopRei 59,84.

N22 Seiväs: 1) Aino Siitonen HKV 400, 2) Rosanna Ojala TampPy 360, 3) Anni Halko JyväskKU 340, 4) Susanna Seppänen VarkKV 310,

N22 Kolmiloikka: 1) Salli Kokkinen JyväskKU 12,00, 2) Heini Vainionpää HIFK 11,96, 3) Sini Sanaslahti KaipVi 11,94.

 

N19 200 m : (+0,7): 1) Aino Pulkkinen ÄänekU 24,13, 2) Taika Koilahti TurWei 24,48, 3) Kira Kruuti HKV 24,97.

N19 3000 m: 1) Heidi Kuuttinen IFKraft 10.04,01, 2) Lycke Karlsson VasaIS 10.09,78, 3) Klaara Leponiemi LempKiYU 10.11,93.

N19 400 m aj: 1) Jessica Rautelin EsboIF 1.00,24, 2) Annika Hannola HKV 1.01,35, 3) Aino Tapio IFSibboV 1.02,41.

N19 Seiväs: 1) Elina Lampela OulPy 405, 2) Laura Ollikainen VarkKV 395, 3) Henriikka Könönen KuivAu 395.

N19 Kolmiloikka: 1) Laura Rautiainen SaarijPu 12,45, 2) Veera Möttönen RaahVe 12,38, 3) Anna Pajunen IFÅsar 12,33.

LIVE-Tulospalvelu:

 


elina_lampela.jpg

,