Utriainen ja Ansio suomalaiskärki Helsinki City Runilla, Miettinen naisten nopein

Utriainen ja Ansio suomalaiskärki Helsinki City Runilla

Jussi Utriainen ja Henri Ansio olivat parhaina suomalaisina toinen ja kolmas Sportyfeel Helsinki City Run -puolimaratonille. Kaikkiaan noin 10 000 juoksijaa ilmoittautui kilpailuun, jonka voitti kenialainen Ibrahim Mukunga ajalla 1.08.32.

Lahden Ahkeraa edustava Utriainen, lopetti aktiıviuransa muutama vuosi sitten, mutta on pysynyt vetreässä juoksukunnossa. Aurinkoisessa, mutta aavistuksen tuulisessa säässä puolimaraton taittui ajassa 1.10.32. Finnish Marathon Runnersin Ansio oli kolmas kahdeksan sekuntia Utriaiselle hävinneenä ajalla 1.10.40.

– Viimeiset kuusi vuotta olen juossut samalla tavalla, joka päivä 5-15 kilometriä kevyesti ja satunnaisesti kovempia treenejä, Utriainen kertoi.

– Nyt vähän jännitti, kun talvella ei tullut juostua oikeastaan yhtään kovaa harjoitusta. Viikko, puolitoista sitten yritin vähän saada tuntumaan kovaan juoksuun. Se oli aluksi vaikeaa, mutta siitä se sitten lähti. Reitti oli tosi kaunis ja ihmisiä oli mukavasti kannustamassa.


jantunen_panu_helsinki_city_run_2018_1.jpg

Panu Jantuselle puolimaraton oli kova vauhtikestävyystesti.

,

Ansio suuntaa Pyreneille

Ultramatkoilla viihtyvälle Ansiolle puolimaraton oli valmistautumista kesän päätapahtumaan, joka on Pyreneillä Espanjassa järjestettävä 42 kilometrin polkujuoksu.

– Nyt sain hyvin otettua koneesta tehoja irti vähän lyhyemmällä matkalla. Ajattelinkin ajan menevän sinne tunnin ja 10-11 minuutin väliin. Tyytyväinen täytyy olla, kun matkalla oli vuorovetoa ja vähän peesiapua, vantaalaisjuoksija kertaili.

Kisan kolmanneksi paras suomalainen oli kotimaisen ratajuoksun kärkinimiin vuosia kuulunut Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen. Hän oli kuudes ennätyksellään 1.12.30.

– Tein syksyllä sellaisen periaatepäätöksen, että yritän vähentää urheilua ja yritän keskittyä vähän muuhun elämään. Yllättävän paljon on silti huvittanut treenata. Kovia treenejä on jaksanut tehdä, mutta perusaerobinen ja varsinkin vauhtikestävyyden tekeminen ovat jääneet vähemmälle, Jantunen kertaili.

– Siksi ajattelin, että olisi hyvä juosta keväällä tällainen äärimmäinen vauhtikestävyysharjoitus ja yllättävän hyvin tämä meni. En olisi uskonut noin kovaan aikaan varsinkaan tällaisessa, tuulisessa kelissä

Kesällä Jantunen nähdään tuttuun tapaan radalla ja ainakin 1500 metrillä.

– SM-viestit kiinnostavat ja Kalevan kisoissa haluan olla mukana kiusaamassa nuorempia, Helsingissä asuva juoksija tuumi.

,


miettinen_suvi_helsinki_city_run_2018_1.jpg

,

Miettisen juoksu kulki 

Naisten kilpailun voitti HKV:n Suvi Miettinen ajalla 1.19.43. Hän voitti aiemmin tänä vuonna Vierumäellä juostun puolimaratonin SM-kilpailut.

– Keuhkot ovat nyt kunnossa, kun siitepölykausi on vähän helpottanut. Jalat, kun saa vielä toimimaan. Tosin nyt juoksu oli tosi helponoloista ja sain jopa kirin aikaiseksi. Tuntuu, että olen saanut omaa kuntoa napsun verran paranemaan, Miettinen vertaili tuntumaa Vierumäen kilpailun.

– Vaikka aika ei nyt ollut niin hyvä (kuin Vierumäellä), tuntuma oli helpompi.

Toiseksi naisten kilpailussa sijoittui HIFK:N Maria Söderström ajalla 1.22.29.

tulokset

,


helsinki_city_run_2018.jpg