Utriainen hakee hyvää heittoa, eikä mieti MM-rajaa

Utriainen hakee hyvää heittoa

Juoksurytmi ja rentous ovat keihäänheittäjä Sanni Utriaisen mukaan kesän hyvien heittojen pönkät. Ne löytyivät yhteistyössä valmentajan uraansa aloittelevan ex-heittäjä Tero Järvenpään kanssa.

– Sitä tietää nämä asiat itsekin aika hyvin, kun on isän kanssa  tehnyt töitä 15 vuotta. Se tuo kuitenkin itseluottamusta, kun joku sellainen, jonka näkemykseen luottaa, vahvistaa oman tuntemuksen, Utriainen kiittelee Järvenpään roolia.

Ex-huippuheittäjä Esa Utriainen värväsi Järvenpään tyttärensä valmennukseen, sillä oma ammattivalmentajan ura jatkuu Qatarin Dohassa.

– Tänä kesänä olen saanut keihään myös paremmin asentoon kuin aikaisemmin. Sen asian kanssa tosin olen taistellut jo pidempään. Se onnistuu välillä ja välillä ei, Utriainen sanoo.

Kuortaneen Loiste Eliittikisoissa lauantaina Utriainen, 24, hakee pitkään heittoa. Onnistuessaan se voisi nostaa Tampereen Pyrinnön heittäjän MM-kisajoukkueeseen.

– On siellä vielä pidempi heitto tulossa, tällä kaudella 60,08 heittänyt Utriainen kuvaa kuntoaan.

Hän muistuttaa kuitenkin, että huippuheiton vaatimaa rutiinia haetaan vielä, kun viime kesän kilpailut jäivät vammojen takia väliin.

– Pitkä heitto tulee, kun uskaltaa, on hyvä päivä ja ehkä myös pikkuisen tuuria, Utriainen sanoo.

Tarjolla revanssi Sormusesta

Pekingin MM-kisojen tulosraja on 61 metriä, eikä kisoihin juuri heikommalla heitolla näytä pääsevän. Tällä haavaa tulos, joka veisi kisoihin rankingin kautta on 60,96.

– Tulosrajaa on turha miettiä. Se ei väkisin yrittämällä tule. Se tulee jos on tullakseen, Utriainen sanoo.

Kuortaneen myötätuulista ja uudelta Mondolta hyvää tulosta hakee myös Porin Kalevan kisoissa Utriaisen kukistanut Oona Sormunen sekä hyvävireinen Heidi Nokelainen

– Kalevan kisoihin en ollut tyytyväinen.  Kisojen jälkeen olen koettanut pitää pään “sopivan tyhjänä” ja vähän viritellut kuntoa. Teron kanssa tehtiin askelmerkkijuoksua ja käytiin läpi minun tekniikan hyviä juttuja, Utriainen sanoo.

Kuortaneelta Utriaisella on hyviä muistoja. Hän heitti kentällä toissa vuonna silloisen ennätyksensä 59,35.