Utriainen ei saanut karsintaheittojaan oikeille uomille

Utriainen korkkaa suomalaisten timanttiliigakesän

Norjalaisaituri Isabelle Pedersenin lohdutuksen sanat ja halaus piristivät Sanni Utriaista keihäänheiton MM-karsinnan jälkeen. Hän oli omassa karsintaryhmässään 16:s ja putosi jatkosta.

100 metrin aitojen finaalista ennätyksellään 12,86 pudonnut Pedersen pysähtyi vaihtamaan ystävänsä kanssa muutaman sanan, kun Utriainen setvi karsintaheittojaan suomalaismedialle.

Utriainen kiitteli norjalaista kannustavista kommenteista, ja harmitteli omia heittojaan, joista ensimmäinen kantoi 55,56 ja toinen 54,57. Kolmannen Utriainen astui yli senkin jäätyä vaisuksi.

– Kuulin, että katsomossa oli puhuttu, että ensimmäisessä heitossa oli tehoa ja toisessa tekniikkaa, Utriainen sanoi ja totesi, ettei osannut tuoreeltaan analysoida omia heittojaan.

Utriainen on ottanut tuntumaan MM- ja olympiatason arvokisakarsintojen karuun maailmaan Lontoon olympialaisissa ja nyt Pekingin MM-kisoissa.

– Sain tällä kertaa tuloksen, jos ensi kerralla pääsisin finaaliin, Utriainen totesi viitaten Lontoon karsintaan, jos hän ei saanut tulosta.

Utriaisella on takanaan mainio kesä, jonka huipennus on toistaiseksi ollut Kuortaneella hiljattain syntynyt ennätys 63,03. Tarjolla ovat vielä ainakin Eliittikisat nykyisessä kotikaupungissa Tampereella ja Ruotsi-ottelu Tukholmassa.

– Nyt syömään, lepäämään ja kelaamaan, että millä likka heittää ensi kerralla pidemmälle, Utriainen tuumi.