Urho Kujanpää ylitti seiväshypyn EM-rajan

Urho Kujanpää ylitti seiväshypyn EM-rajan

Tampereen Pyrinnön seiväshyppääjä Urho Kujanpää sivusi Berliinin EM-kilpailuiden tulosrajaa ylittämällä Virtain kansallisissa kilpailuissa korkeuden 555 kolmannella yrityksellään.

Kujanpää on kolmas tänä vuonna EM-kilpailujen tulosrajan ylittänyt miesseiväshyppääjä. Tommi Holttinen ja Tomas Wecksten ylittivät tuon korkeuden jo hallikaudella.

– Toivotaan, että kolme naishyppääjääkin ylittää rajan, että saadaan Berliniin kisoihin maksimimäärä, eli kuusi seiväshyppääjä, Kujanpää hehkutti.

Virtain kilpailu hypättiin lämpimässä säässä, myötätuulen siivittämänä. Kujanpää, joka hyppäsi leijonan osan kilpailusta yksin, meni 530 kolmannella, 540 ensimmäisellä ja 555 kolmannella.

Hän on aiemmin hallikilpailuissa ylittänyt tämänkertaisen tuloksensa 555, mutta paransi ulkoratojen ennätystään 10 sentillä.

– 530:een vaihdoin jäykemmän seipään, jolla meni myös 540. Sitten 555:een vaihdoin taas jäykemmän seipään. Ensimmäinen yritys jäi ”kättelyksi”, toinen yritys oli hyvä ja kolmas, eli ylitys, oli todella hyvä hyppy, Kujanpää muisteli.

Kujanpää päätti kilpailuun kolmeen hyvään yritykseen korkeudesta 563. Ne kertoivat, että rahkeissa on varaa ainakin tuon korkeuden ylitykseen.

– Tässä oli nyt kolme kilpailua viikon sisään. Nyt saan vähän hengähtää ennen tulevan viikonvaihteen kilpailua Jyväskylässä, jonka jälkeen hyppään pari kilpailua Saksassa, Kujanpää sanoi.


dsc06452.jpg

,

Kymäläinen ja Mäkitörmä vahvassa kevätkunnossa

Viimekesäinen naisten kuulantyönnön Suomen mestari Kaisa Kymäläinen Oriveden Ponnistuksesta löi viimetalvisen hallimestarin Senja Mäkitörmän Varpaisjärven Vireestä.

Kymäläinen työnsi kauden kotimaisen kärkituloksen 15,77 ja Mäkitörmä ulkoratojen ennätyksensä 15,50.

Naisten kiekonheitossa järjestävän seuran Virtain Urheilijoiden 18-vuotias Helena Leveelahti löi viime vuoden Kalevan kisojen kakkosen Laitilan Jyskeen Krista Uusi-Kinnalan tuloksin 51,71 ja 51,19.

Riihimäen Kiskon Inga Linna heitti naisten moukaria 65,87 ja Henriikka Könönen Kuivasjärven Aurasta ylitti naisten seiväshypyssä neljän metrin korkeuden.

Miesten keihäänheiton voitti Äänekosken Urheilijoiden kolmannen polven maajoukkueurheilija Jami Kinnunen tuloksella 74,20.

 

Tulospalvelu: