Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö jakoi opiskeluapurahoja – Mörö: Urheilu-ura on ollut korkeakoulu itsessään

Yleisurheilijat olivat vahvasti edustettuina, kun Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tiistaina opiskeluapurahan 209 urheilijalle lukuvuodelle 2023-2024.

Apurahan saajien joukossa on nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 56 eri lajista ja 18 urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle.

– Urheilu-ura on ollut korkeakoulu itsessään ja olen oppinut taitoja, joita ei koulun penkillä voi oppia. Opiskeluissa on ollut hienoa se, että saanut mahdollisuuden näyttää osaamistani korkeakouluopinnoissa niillä taidoilla, joita olen urheilusta saanut, urheilijan puheenvuoron URA-apurahojen jakotilaisuudessa pitänyt aituri Oskari Mörö totesi.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) 1500 euron opiskeluapurahan saaneet yleisurheilijat ja parayleisurheilijat:

Saga Andersson Silja Andersson, Nathalie Blomqvist, Aaro Davidila, Pinja Ekström, Kristiina Halonen, Santtu Heikkinen, Eemil Helander, Riku Illukka, Taneli Juutinen, Emilia Karell, Toni Keränen, Saara Keskitalo, Sara Killinen, Taika Koilahti, Anniina Kortetmaa, Santeri Kuusiniemi, Jessica Kähärä, Topias Laine, Helena Leveelahti, Ilari Manninen, Arttu Mattila, Veera Mattila, Oskari Mörö, Enni Nurmi, Venla Pulkkanen, Anna Pursiainen, Sara-Elise Ruokonen (SKUL*), Ella Räsänen, Miia Sillman, Heta Veikkola, Kiira Väänänen ja Santeri Örn,

URA-apuraha voidaan myöntää 3000 tai, 1500 euron suuruisena koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.  URA-apurahaa ei makseta urheilijalle, joka on OKM:n urheilija-apurahalla. URA-apurahan kevään osuus on siten ehdollinen niille urheilijoille, jotka ovat hakeneet kesälajien urheilija-apurahaa vuodelle 2024.

Katso kaikki tukea saaneet:

https://www.olympiakomitea.fi/2023/12/12/ura-saation-opiskeluapurahan-sai-209-urheilijaa/