Urheilijat mukana Paavo Nurmi Gamesin ja Kalevan kisojen hyväntekeväisyyshankkeessa

Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat 2020 lahjoittavat kesäkuun aikana 1000 hygienia- ja terveyskassia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniyksiköiden ruoka-apuun. Paketteja olivat Turun talkoissa kokoamassa myös kotimaisen yleisurheilun kärkinimet Oskari Mörö, Kristiina Mäkelä, Taika Koilahti, Tommi Holttinen, Jatta-Mari Jääskeläinen ja Elina Kinnunen.

– Hienoa, että urheiluporukka- ja yhteisö ovat mukana tällaisessa toiminnassa, jossa huomioidaan huonommassa asemassa olevia. Uskon, että sillä voi olla perheissä lisäarvoa, kun he näkevät, että nämä tulevat urheilijoilta, tuotekassien kokoamista seurannut diakoniajohtaja Teemu Hälli totesi.

Hygienia- ja terveyskassien kokoaminen ja luovutus on osa Liikuttava Lahja nimellä kulkeva hyväntekeväisyystyötä. Se sai alkuunsa syksyllä 2019, kun Paavo Nurmi Games, Kalevan kisat 2020 ja Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä keräsivät yhdessä varoja tukea tarvitsevien perheiden lasten liikuntaan ja urheiluharrastuksiin. Loppuvuoden 2019 keräys tuotti 22.678,53 euroa, mikä mahdollisti tuen 100 perheen liikuntaharrastuksiin.

Vuoden 2019 Liikuttava Lahja -keräys huipentui 9.12. Turun Tuomiokirkossa järjestettyyn hyväntekeväisyysjoulukonserttiin. Kuluvan vuoden Liikuttava Lahja -keräys huipentuu niinikään joulukuussa (9.12.) Turun Tuomiokirkossa järjestettävään hyväntekeväisyysjoulukonserttiin.

Talkoissa Oskari Mörö, Kristiina Mäkelä, Elina Kinnunen, Taika Koilahti, Tommi Holttinen ja Jatta-Mari Jääskeläinen