Urheilijat innoissaan Ruotsi-ottelusta: ”Veljestaisto sytyttää!”

Suomen ja Ruotsin maajoukkueet puhkuivat intoa Ruotsi-ottelun aattona Helsingissä, vaikka takana on pitkä yleisurheilun kilpailukausi.

Ruotsin joukkueen kirkkain tähti, kiekonheittäjä Daniel Ståhl voitti ensimmäisen kerran ottelussa jo vuonna 2014 ja on hallinnut lajia siitä lähtien joka vuosi. Tänä vuonna hän kilpailee kaiken lisäksi myös kuulantyönnössä.

Kiekon maaotteluennätys 69,42 on hänen nimissään. Vastusta hän saa maanmiehestään, olympiamitalisti Simon Petterssonista, joka on heittänyt Ståhlin tavoin parhaimmillaan yli 70 metriä.

– Simonin ja minun välinen kisa stadionilla on tulossa, enkä pitäisi mahdottomana, vaikka kisaennätyskin siirtyisi yli 70 metrin, Ståhl ennusti.

Ottelusta on tulossa tasainen niin miehissä kuin naisissa.

– Tilastot eivät tässä ottelussa paljon paina. Tällä hetkellä tilanne on nolla-nolla, muistuttaa Suomen joukkueen manageri Tuomo Salonen.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalolla ei ole vielä henkilökohtaista otteluvoittoa, mutta hän muistaa hyvin kahden vuoden takaisen ottelun, jossa hän oli varmistamassa Suomen kolmoisvoittoa.

– Toivottavasti paras muisto on vielä tulematta maaottelussa, Etelätalo letkauttaa.

Nyt hänellä ei ole omaa tulostavoitetta, mutta joukkueen kolmoisvoitto on mielessä nytkin.

Miesten kapteeni Elmo Lakka kehuu ottelua veljestaistoksi, joka sytyttää urheilijan aina.

– Kovia taisteluja on luvassa kaikissa lajeissa. Ja omassa lajissani 110 metrin aidoissa meillä on mahdollisuus jopa jättipottiin.

Pika-aituri Reetta Hurskeelle ottelu on ainutlaatuinen, sillä hän pääsee kilpailemaan ensimmäistä kertaa Olympiastadionilla.

Naisten keskimatkoilla 800 ja 1500 metrillä paljon vartijana oleva Sara Kuivisto puolestaan muistaa hyvin ensimmäisen Ruotsi-ottelunsa vuosien takaa.

– Se oli samalla ensimmäinen kilpailuni stadionilla. Kyllä jännitti päästä radalle yleisömeren eteen.

Muiden urheilijoiden tapaan Kuivisto korosti ottelun joukkuehenkeä.

– Kerran vuodessa urheillaan joukkueena!

 

Ruotsi-ottelun kisasivut tästä linkistä