URAn opiskeluapurahaa 20 yleisurheilijalle

Yleisurheilijoille URA:n opiskeluapurahoja

Kaikkiaan kaksikymmentä yleisurheilijaa sai Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA)opiskeluapurahan lukuvuodelle 2017-2018. Eri lajeissa apurahan saajien joukossa oli niin aktiiviurheilijoita kuin myös jo uransa lopettaneita urheilijoita. Yhteensä rahaa jaettiin 301 500 euroa.

Apurahan suuruus on 3000 euroa. Jos apurahan saaja on saanut OKM:n urheilija-apurahan vuodelle 2017, apuraha on myönnetty 1500 euron suuruisena. Jos apurahan saajalle myönnetään OKM:n kesälajien urheilija-apuraha vuodelle 2018, URA-apurahan kevätlukukauden osuutta ei makseta.

Yleisurheilijoista apurahan saivat Kristian Bäck, Eero Haapala, Reetta Hurske, Oona Kettunen, Elmo Lakka, Henri Liipola, Simo Lipsanen, Nooralotta Neziri, Heidi Nokelainen, Taika Nummi, Aku Partanen, Kristian Pulli, Topi Raitanen, Camilla Richardsson, Ella Räsänen, Samuli Samuelsson, Salla Sipponen, Oona Sormunen, Henri Väyrynen ja Teemu Wirkkala.

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kouluttautumista ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista.

Vuoden 2018 URAteko –tunnustuspalkinto myönnettiin maajoukkuekoripalloilija, KTM, yrittäjä Juho Nenoselle, joka on tuonut myönteisesti esiin urheilun ja opiskelun sekä urheilun ja muun työn yhdistämistä luoden samalla uudenlaista ammattiurheilijan työnkuvaa.

Lisätietoja