Ulkoratakauden kilpailukalenteri julkaistaan 15.2. – Hae kilpailu myös WA:n kalenteriin

Yleisurheilun kotimaisen ulkoratakauden kilpailukalenteri julkaistaan alueittain 15. helmikuuta. Tämän jälkeen seurat voivat hakea kilpailuja Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) kilpailukalenteriin (https://globalcalendar.worldathletics.org/)

– On tärkeä huomata, että kilpailun tulee olla julkaistuna kotimaisessa kilpailukalenterissa (https://www.kilpailukalenteri.fi) ennen kuin kilpailua voi hakea WA:n kalenteriin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailupäällikkö Mika Muukka.

WA:n kalenteriin kilpailua pitää hakea viimeistään 2,5 kuukautta ennen kilpailupäivää. Kilpailun rekisteröiminen kalenteriin maksaa 25 euroa.

WA:n kalenteriin haetaan kilpailuja sarjoissa: M/N, M/N22, M/N19, M/N17 ja P/T15.

– On hyvä huomata, että P/T15-sarjoihin WA:n kalenterissa hyväksytään vain ne lajit, jotka ovat myös 17-sarjojen lajeja, eli niissä kilpaillaan 17-sarjan välineillä ja aitamitoilla, Muukka sanoo.

– Suosittelen, että WA:n kalenteriin 15-sarjan lajeja haettaisiin vain kilpailuissa, joissa on myös M/N tai M/N22-17-sarjan lajeja, eli ei siis kilpailuja, joissa on ainoastaan P/T15 -sarja ja sitä nuorempien sarjoja.

WA ei noteeraa tuloksia, jos kilpailu ei ole WA:n kalenterissa

Muukka toivoo, että mahdollisimman moni kilpailu haettaisiin WA:n kalenteriin.

–  Jos kilpailua ei ole anottu ja hyväksytty WA:n kalenteriin, WA ei noteeraa kilpailussa tehtyjä tuloksia rankingjärjestelmään, tilastoihin eikä ennätysluetteloihin. Tulokset eivät myöskään käy tulosrajoiksi WA:n tai Euroopan yleisurheiluliiton (EA) aikuisten, nuorten tai junioreiden arvokisoihin, Muukka muistuttaa.