Ukonmaanaho jäi MM-rajasta: Kropassa ylirasituksen oireet

Ukonmaanaho jäi MM-rajasta: Kropassa ylirasituksen oireet
Ylikiimingin Nuijamiesten Janne Ukonmaanahon toiveet 3000 metrin esteiden MM-tulosrajan uhkaamisesta eivät toteutuneet Kööpenhaminassa keskiviikkona.

Ukonmaanaho oli kilpailussa kahdeksas ajalla 8.55,07, kun MM-tulosraja on 8.28,00.

– Oli hyvä keli ja juoksu, jossa olisi ollut mahdollisuudet vaikka mihin. Alkuverryttelyssä ja kisaa edeltävissä vedoissa tuntui vielä hyvältä, mutta sitten kilpailussa kun alkoi hapottaa ja olisi pitänyt alkaa juoksemaan, lopahdin täysin, Ukonmaanaho totesi.

Kokeneen estejuoksijan mukaan sydänkesän ja St. Moritzin vuoristoleirin aikainen hyvä kunto katosi leirin jälkeisen sairastelun mukana. Ukonmaanahon arveli, että sairastelun jälkeen harjoittelu saattoi karata liian kovaksi.

–  Ihan tasapainossa kroppa ei ole. Oireet ovat sellaiset kuin siellä olisi jostakin johtuva ylirasitustila.

Ukonmaanaho aikoo seuraavaksi käydä tutkimuksissa ja koettaa sitten rakentaa juoksukuntoa vielä syyskesän kisoihin, kuten Ruotsi-otteluun.

Kööpenhaminan juoksun voitti Etelä-Afrikan Dikotsi Lekopa ajalla 8.32,21. Australian James Nipperess oli toinen (8.34.81)

 Niskala heitti yli 59, 40

 Vasa IS:n Pyry Niskala heitti Kööpenhaminan kiekkokilpailussa 59,40 ja sijoittui neljänneksi. Niskala voitti viikonvaihteessa Porin Kalevan kisoissa mestaruuden kiskaistuaan 61,10. Kööpenhaminassa  kiekkokisan voitti saksalainen David Wrobel heitettyään 62,14.