Tuuri kuudes Banská Bystrican korkeushyppykilpailussa

Heta Tuuri ponnisti kuudenneksi kauden toiseksi parhaalla tuloksellaan 188 Banská Bystrican korkeushyppykilpailussa Slovakiassa tiistaina.

Tuurin kilpailu alkoi pienoisella haasteella, kun aloituskorkeus 175 meni vasta kolmannella yrittämällä. Sen jälkeen hyppy alkoi löytää jengoilleen ja 180 meni ensimmäisellä, 185 toisella ja 188 ensimmäisellä.

Tuurin kaksi ensimmäistä yritystä omasta ennätyskorkeudesta 191 jäivät vaisuhkoiksi, mutta kolmas yritys oli lähellä onnistua.

–  Sanotaan näin, että paikkana ja kisana tämä antoi mahdollisuuden hypätä hyvin, mutta kimmoisa alusta toi itselle myös hankaluuksia alussa. Alkukankeuden jälkeen pääsin jatkuvasti paremmin kiinni rytmiin, Tuuri sanoi

–  Pienet tekniikkahaasteet tuottavat vaihtelevuutta hyppyjen välillä, minkä vuoksi jouduin hieman siirtelemään askelmerkkiä.

Kilpailun voitti Ukrainan Jaroslava Mahutshih, joka ylitti 197 ja oli sen jälkeen kahdesti lähellä 204:n ylitystä. Edellisessä kilpailussaan Ranskan Metzissä hän meni talven maailmantilaston kärkituloksen 202.

Turun Urheiluliittoa edustava Tuuri on tällä haavaa rankingin kautta kiinni paikasta Istanbulin EM-halleihin.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Banská Bystrica, Slovakia:

Korkeushyppykilpailu:

Miehet, korkeus: 1) Hamish Kerr U-Seelanti 234 2) Andrij Protsenko Ukraina 232, 3) Edgar Rivera Meksiko 225.

Naiset, korkeus: 1) Jaroslava Mahutshih Ukraina 197, 2) Elena Vallortigara Italia 195, 3) Marija Vukovic Montenegro 195,…6) Heta Tuuri Suomi 188.

Kaikki tulokset