Tuuli Taskinen SUL:n liiketoimintajohtajaksi

Tuuli Taskinen SUL:n liiketoimintajohtajaksi

Tuuli Taskinen on valittu Suomen Urheiluliiton (SUL) liiketoimintajohtajaksi. Hän siirtyy SUL:n palvelukseen Mediatakojat Oy:n myyntijohtajan paikalta.

SUL perusti keväällä liiketoimintayksikön tehostamaan liiton myynti- ja markkinointitoimintaa. Yksikön toiminta on käynnistynyt väliaikaisena liiketoimintajohtajana toimineen Harri Aallon johdolla.

Taskinen aloittaa työt marraskuun alussa.

– Varainhankintaa on tarkoitus tehdä entistä kovemmalla draivilla. Urheilulle täytyy tehdä rahaa, Taskinen kiteyttää työsarkaansa.

Taskisella, 44, on monipuolinen, yli kymmenen vuoden kokemus myyntitöistä pääosin mediamyynnin parista. Ennen Mediatakojille siirtymistä hän työskenteli myyntijohtajana Sanoman suurasiakasmyynnissä.

– Kun lähdin Sanomalta, pidin vuoden breikin palkkatöistä ja olin mukana juoksukoulun toiminnassa. Silloin oli aikaa miettiä asioita ja minulle vahvistui, että haluan tehdä töitä urheilun ja liikunnan maailmassa. Mitä se työ on, ratkesi vasta nyt, Taskinen sanoo.

Yleisurheilua Taskinen on seurannut innokkaasti penkkiurheilijana. Se on hänelle monella tapaa tuttu tuote, jota hän myy mielellään.

– Rinta kaarella lähden yleisurheilua myymään. Maajoukkueella on ollut haasteita, mutta huippu-urheilussa on hyviä nuoria nousemassa. Helsinki City Runin olen juossut yksitoista kertaa ja Helsinki City Maratonin muutaman kerran. Tunnen siten harrasteliikunnan tuotteen ja luotan siihen täysin, ja kukapa voisi vastustaa lasten ja nuorten liikuntaa, Taskinen sanoo.

”Olen luonteeltani tavoitteellinen”

Taskinen kilpaili juniori- ja nuorten sarjoissa esteratsastajana ja oli mukana PM- ja EM-joukkueissa. Nykyisin hän on innokas juoksun harrastaja.

 – Ratsastus jäi parikymppisenä, kun muutin Kempeleestä Helsinkiin opiskelemaan. Saman tason säilyttäminen eli PM- ja EM-kisoihin pääsy aikuisten sarjassa olisi vaatinut minulle liian suuria taloudellisia satsauksia, Taskinen sanoo.

Juoksun parissakaan Taskinen ei ole tyytynyt peruskuntoiluun. Parin vuoden takainen ennätys maratonilta on rapiat yli kolme tuntia ja 29 minuuttia.

– Maratonharrastus alkoi vedonlyönnistä työpaikan ruokapöytäkeskustelussa. Se vei minut Helsinki City Marathonille 2004. Jatkoin sitten lenkkeilyä ja vuodesta 2007 lähtien olen juossut vähintään yhden maratonin vuosittain ja lisäksi puolimaratoneita, Taskinen sanoo.

– Olen luonteeltani tavoitteellinen. En varmaan lähtisi lenkille räntäsateessa, mutta kun minulla on yleensä ollut seuraavaksi kevääksi maraton maksettuna, lenkille tulee lähdettyä. Jos ei pääse juoksemaan, sen huomaa fiiliksessä.

Taskinen asuu Kauniaisissa. Perheeseen kuuluvat aviomies ja tämän kaksi tytärtä.


taskinen_tuuli_juoksi_netti.jpg

Tuuli Taskinen on innokas juoksun harrastaja. Hän taittaa vuosittain vähintäin yhden maratonin. Lenkkipoluilla hän viihtyy 40-70 kilometrin verran viikossa.