Tuuli söi terän moukarituloksista Tallinnassa, Koskinen toinen

Tuuli söi terän moukarituloksista Tallinnassa

Neljä nuorta suomalaista naismoukarinheittäjää kilpaili Viron yleisurheiluliiton heittocupin toisessa osakilpailussa Tallinnassa (3.6). Kilpailu oli loppuun asti jännittävä, mutta jopa 10 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli jätti kaikki heittäjät kauaksi ennätyksistään.

Kilpailu voitti Viron ennätysnainen Kati Ojaloo tuloksella 62,48. Toiseksi heitti Kauhajoen Karhun 18-vuotias Suvi Koskinen 60,14 kantaneella avausheitollaan. Kolmas oli Nurmijärven Yleisurheilun 20-vuotias Heli Rinnekari tuloksella 59,53.

Neljäs oli kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitävä 20-vuotias Riihimäen Kiskon Inga Linna kiskaístuaan 59,35. Myös viidennen sijan miehitti suomalainen Nurmijärven 18-vuotiaan Tiina Rinnekarin heitettyä 57,21.

– Ihan hyvä kisa oli, vaikka tulos ei olekaan tuon parempi. Kauhajoella reilu viikko sitten oli vain muutama aste lämmintä ja vettä satoi, joten siihen verrattuna keli oli hyvä. Jos Nurmijärvellä on Nuorten Eliittikisoissa 10.6. hyvä keli, niin kovaa tulosta voidaan odottaa, sillä olen hyvässä kunnossa, Koskinen kertaili.

– Kokonaisuudessaan Ingaa lukuun ottamatta kilpailu oli suomalaisilta hyvä, kun huomioidaan voimakas vastatuuli. On mahdotonta tarkasti sanoa, paljonko tuo 8-10 metrin vastatuuli vaikuttaa heittojen pituuteen, koska tuuli vaikuttaa sekä välineen lentorataan että itse heittäjään. En usko kauheasti erehtyväni, jos väitän, että heittäjät ovat vähintään kolme metriä tämän päiväisiä tuloksia paremmassa kunnossa, analysoi kilpailua moukarinheiton lajivalmentaja Lassi Korhonen.