TuUL ja JKU Seuraliigan kärkipari

TuUL ja JKU Seuraliigan kärkipari

Turun Urheiluliitto ja Jyväskylän Kenttäurheilijat nappasivat kärkisijat yleisurheilun Seuraliigassa.TuUL kokosi 1451 pistettä ja toiseksi sijoittunut JKU 1395 pistettä. Kolmas superseurojen taistossa oli Espoon Tapiot 1276,75 pisteellä.

Seuraliigan pisteisiin huomioidaan eri kriteereillä seuran SM-kisamenestys tyttöjen ja poikien 14-15-sarjoihin asti. Lisäksi kilpailuun lasketaan 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien urheilijoiden tulospisteiden ja yleisurheilulisenssien määrä.

– Olemme olleet kahtena edellisenä vuonna toisena, joten oli todella hienoa nousta ykkössijalle, Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston puheenjohtaja Rami Urho sanoo.

Urhon mukaan seurassa arvostetaan liigan voittoa.

– Seuraliiga on merkittävin ja laajin seurojen kilpailullisen menestyksen mittari. Monista tärkeistä tavoitteista liigan voittoa voi pitää jopa vuoden päätavoitteena.

Mihin voitto perustui?

– Menestykseen laajalla urheilijarintamalla. Olemme onnistuneet kasvattamaan lisenssiurheilijoiden määrää niin aikuisissa kuin nuorissakin ja Seuraliigan tulospisteisiin oikeuttavia tuloksia saatiin aiempaa laajemmalla rintamalla, Urho sanoo.

Turun Urheiluliitossa yleisurheilulisenssin omaa yli 900 eri-ikäisiä yleisurheilun harrastajaa. Valmentajia tai ohjaajia yleisurheilun parissa on noin 70. Urhon mukaan TuUL taistelee liigan kärkipaikasta myös ensi kaudella.

– Ensi vuoden erityiseksi haasteeksi voidaan nimetä vaikkapa laajemmalla rintamalla menestyminen kaikissa ikäryhmissä. Tänä vuonna joissain ikäryhmissä menestys ei ollut aivan odotetun mukainen muun muassa sairasteluista johtuen.

JKU:n väkevä kasvu jatkuu

Jyväskylän Kenttäurheilijat on viime vuodet kehittynyt väkevästi ja menestynyt Kalevan Malja -kilpailussa ja seuraluokittelussa, jotka se voitti viime vuonna.

– Jäsenmäärä on kasvanut viidessä vuodessa kolmanneksella, urheilukoulun alueellistumisen mahdollistaman kasvun johdosta ja osin aikuisurheilutoiminnan viriämisen myötä, ja kasvu näyttää jatkuvan, kertoo JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen.

– Jäsenmäärä on kasvanut viidessä vuodessa kolmanneksella, osin aikuisurheilutoiminnan viriämisen myötä, ja kasvu näyttää jatkuvan, kertoo JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen.

JKU:llä on yli 1700 jäsentä. Seuran yleisurheilukoulut keräävät noin 700 lasta ja vuoden aikana urheilukouluissa on noin 1000 lasta ja nuorta.

– Yleisen sarjan urheilijoita seurassa on satakunta ja aikuisurheilijoita pari sataa. Noin 250 urheilijaa on valmennusryhmissä säännöllisesti läpi vuoden. Valmentajia meidän toiminnassa on mukana 70-80,  Koistinen kertoo.

Uutta JKU:n toiminnassa on laajeneminen Jyväskylän ulkopuolelle.

– Olemme järjestäneet toimintaa lähikoulujen kentille esimerkiksi Vaajakoskella, Palokassa, Muuramessa, Tikkakoskella ja Korpilahdella.

Seuraliigassa kilpaillaan Super-, Ykkös -, Kakkos- ja Kolmosliigassa. Superliigaan kuuluvat 20 parasta seuraa. Ykkösliigaan kuuluvat 50 seuraavaksi parasta seuraa ja Kakkosliigaan 100 seuraavaksi parasta super- ja ykkösliigaseurojen jälkeen. Loput seurat kuuluvat Kolmosliigaan.

Seuraliigan loppupisteet löytyvät tästä linkistä